Refugiu neobişnuit ales de veveriţe pentru a depozita hrana pentru iarnă

Un cuplu a făcut o descoperire surprinzătoare după ce maşinile lor au început să dea semnale că ceva nu este în regulă. Dar nu şi-au imaginat niciodată motivul.
Maşină
Maşină (Foto: Holly Persic/Chris Persic)

Veveriţele de la marginea oraşului Pittsburgh, statul Pennsylvania (SUA), au ales un loc neobişnuit pentru a-şi depozita hrana pe care să o consume în următoarele luni de iarnă, care va sosi în curând în această parte a Statelor Unite: motorul unei maşini.

Totul a început cu o călătorie neterminată şi miros de ars. O femeie îşi conducea maşina pe un drum local când, deodată, a început să simtă un miros de ars. Îngrijorată, a decis să se oprească şi să verifice de unde venea mirosul şi a ridicat capota maşinii. Şi, iată surpriza!

(Foto: Holly Persic/Chris Persic)

Hărnicuţele veveriţe au folosit locul în care se află motorul pentru a stoca sute de nuci şi iarbă, unde dormeau şi chiar îşi creşteau micuţii.

"Le dau un sfat tuturor în această zi ploioasă: rozătoarele şi vehiculele nu trebuie să se amestece", a scris Chris Persic în contul său personal de Facebook, unde a împărtăşit detalii despre “invazia” veveriţelor în maşina familiei. „Soţia mea m-a sunat de la Northland Library şi mi-a spus că în maşină se simţea miros de ceva ars, pe lângă faptul că se auzeau zgomote ciudate. I-am spus să se oprească şi să ridice capota, iar acestea sunt imaginile pe care mi le-a trimis”, a adăugat el.

Bărbatul se afla la câţiva kilometri, dar ghinionul a făcut ca şi el să aibă probleme cu maşina, descoperind ulterior că în ambele cazuri responsabile erau aceleaşi veveriţe.

„Mă aflam în (magazinul) Shorkey, în (strada) McKnight, după ce mi-au tractat maşina (are deja peste 6.500 de kilometri de călătorie), deoarece a început să trepideze când am accelerat, aprinzându-se lumina de la motor”, a explicat Persic.

„Acesta este motivul pentru care a trebuit să închiriez o maşină pentru a ajunge la locul unde se afla soţia mea şi să o ajut să scoatem cele circa 200 de nuci şi iarba (nu este o exagerare) care se aflau pe motorul maşinii.

(Foto: Holly Persic/Chris Persic)

Ne-a luat aproape o oră, dar am reuşit să îl curăţăm suficient pentru a duce maşina la un mecanic”, a spus bărbatul.

"Pentru a nu prelungi povestea, dacă îţi parchezi vehiculele în aer liber, fă-ţi favoarea de a verifica sub capotă din când în când", a recomandat Persic. "Maşina mea avea un cablu ros de o veveriţă, fapt care a dus la deconectarea furtunului de combustibil", a menţionat acesta.

„Maşina lui Holly părea să fie depozitul pe care veveriţele îl pregăteau pentru perioada de iarnă”, a concluzionat el.

Cuplul a declarat pentru publicaţia locală CBS Pittsburgh că pomul se află la intrarea proprietăţii lor şi este foarte aproape de locul în care sunt de obicei parcate maşinile familiei. Amândoi au sesizat în zilele anterioare că toate nucile care cădeau din copac dispăreau după câteva ore sau peste noapte.

"Este foarte curios, mă gândeam că, pentru un copac atât de masiv, erau foarte puţine nuci căzute în iarbă, în special în perioada aceasta a anului", a explicat Persic. Dar răspunsul la întrebare a venit singur...".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură