Războiul vinului: armistiţiu după întâlnirea de la Moscova

. (JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
21.09.2013

Moldova şi Rusia au convenit asupra "mecanismului de revenire a producţiei vinicole moldoveneşti pe piaţa din Federaţia Rusă". Potrivit "Infotag", şeful Rospotrebnadzor, Ghenadii Onişcenko, a declarat că la această înţelegere s-a ajuns, vineri, la Moscova, în cadrul negocierilor cu delegaţia din Moldova.

"La ora actuală, interdicţia este încă valabilă. Piaţa Rusiei va fi redeschisă după soluţionarea problemelor de bază", a declarat Onişcenko jurnaliştilor. El s-a întâlnit, la Moscova, cu ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov.

"Am convenit repetat că partea moldovenească, în momentul în care va fi pregătită, ne va da explicaţii complete în ceea ce priveşte restabilirea sistemului ei de control al calităţii şi inofensivităţii producţiei alcoolice", a spus Onişcenko.

"Acest lucru trebuie să fie precedat de un şir de măsuri - schimb de experţi, asumarea obligaţiilor oficiale de către Moldova în ceea ce priveşte sistemul său de control", a remarcat Onişcenko.

Pe 11 septembrie, Rospotrebnodzor a interzis importul băuturilor alcoolice din Moldova pe piaţa din Federaţia Rusă. Moldova exportă în această ţară 28 % din volumul producţiei alcoolice, în timp ce în 2005, acest indice era de 80 %.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor