Războiul gunoaielor. Clotilde Armand anunţă plângeri penale împotriva operatorului de salubritate

Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale împotriva Companiei Romprest Service S.A. pentru şantaj, a informat primarul Clotilde Armand. Edilul a mai anunţat că va solicita autorităţilor ridicarea licenţei de operator a Romprest, după ce respectiva companie a refuzat, zile în şir, să ridice gunoiul din Sector pe motiv că nu i-au fost plătite toate facturile.

"Înţeleg că operatorul de salubritate a anunţat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector şi şi-a recunoscut vina pentru şantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că ESTE INTERZIS să întrerupă serviciul de salubrizare. Administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu şantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne aşa. Toţi cei care şi-au permis această situaţie vor răspunde în Justiţie pentru că au pus în pericol sănătatea populaţiei din Sectorul 1.

Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj împotriva acţionarilor Companiei Romprest Service S.A. şi solicită autorităţilor abilitate să fie ridicată licenţa acestui operator. Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot.

În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 şi în Justiţie rezilierea contractului cu această companie şantajistă. Cu mafia nu se negociază. Vreau să asigur toţi locuitorii Sectorului 1 că astfel de situaţii nu se vor mai repeta", a scris, pe Facebook, Clotilde Armand.

La rândul lor, după ce cetăţenii din Sectorul 1 au stat cu gunoiul pe străzi câteva zile, reprezentanţii Romprest au anunţat sâmbătă după-amiază că situaţia de blocaj din Sectorul respectiv a fost dezamorsată.

„Prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizaţi, această situaţie de blocaj a fost dezamorsată. Aşteptăm ca autorităţile abilitate să îşi asume responsabilităţile care le revin şi să asigure funcţionarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanţarea şi asigurarea unui cadru contractual şi legal predictibil, pentru a menţine starea salubră şi implicit sănătatea populaţiei. Facem un apel la înţelegere şi colaborare, atât către populaţie cât şi către Poliţia locală, în sensul de a sprijini operatorul delegat în demersul său de a reintra în regim normal de colectare”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Romprest.

De altfel, angajaţii firmei Romprest au început, duminică dimineaţa, să ridice gunoiul abandonat de aproape o săptămână pe străzile sectorului 1.

Mai amintim în context că recent, fostul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat că muncipiul pe care l-a păstorit până de curând plateste 11 milioane euro/an pentru salubritateşi deszăpezire. În sectorul 1, care are o populaţie cu doar peste 40.000 de oameni peste cea a municipiului Oradea, Primaria a fost nevoită sa platească facturi de peste 50 milioane euro către Romprest, cu alte cuvinte, salubritatea în sectorul 1 al Capitalei e de 5 ori mai scumpă decât în Oradea./

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne