Războiul din PSD. Raeţchi: Carmen Dan să fie dată afară grabnic după declaraţiile cu "lovitura de stat"

Cu o zi în urmă, Carmen Dan, unul dintre apropiaţii liderului PSD Liviu Dragnea, acuza că "ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat". O astfel de declaraţie este, în opinia liberalui Ovidiu Raeţchi, inadmisibilă pentru un ministru de Interne.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalul Raeţchi este de părere că nu se cuvine ca un ministru de Interne să facă astfel de susţineri lipsite de prudenţă prin care alertezi toate instituţiile statului doar pentru a arăta susţinerea politică faţă de preşedintele PSD.

“Declaraţiile lui Carmen Dan, ministru de Interne încă în exerciţiu, care susţine că ne confruntăm cu o “veritabilă loviturăde stat”, nu pot fi acceptate din partea unui conducător al structurilor de forţă. Nu vorbim de un simplu comunicator al PSD, care are dreptul la opinie şi care poate urma instructajul de comunicare livrat de la partid, ci chiar de ministrul de Interne, care are în subordine numeroase structuri de ordine publică şi care transmite, implicit, mesaje către cei pe care încă îi coordonează. Au mai existat momente în istoria îndepărtată a PSD când oameni din Ministerul de Interne au vorbit despre lovituri de stat - şi ele s-au sfârşit tragic.

Funcţia de ministru de Interne obligă la rigoare şi prudenţă. Nu poţi pune instituţiile statului în stare de alertă doar pentru că simţi nevoia să îţi probezi loialitatea politică faţă de Liviu Dragnea. De altfel, nu este pentru prima dată când doamna Carmen Dan depăşeşte cadrul strict permis unui ministru de Interne, după ce, în luna februarie, a prezentat, din poziţia sa oficială, o listă a persoanelor care susţineau protestele împotriva Guvernului – gest care, venind din partea conducătorului unui minister de forţă, poate fi considerat o intimidare”, potrivit comunicatului remis Epoch Times.

De asemenea, Raeţchi menţionează necesitatea eliberării din funcţie a ministrului de Interne Carmen Dan, subliniind faptul că, în raport cu funcţia de conducere şi coordonare pe care o are, acţionează într-un mod imprudent.

„Dincolo de tot spectacolul grotesc oferit de taberele PSD care se sfâşie pentru putere, doamna Carmen Dan ar trebui eliberată grabnic din funcţie – mai exact, trebuie parcurse toate procedurile legale de vacantare a funcţiei - pentru că a comis un act iresponsabil în raport cu rigorile funcţiei sale”, a mai adăugat liberalul.