Raluca Turcan: "Ştiam că plagiatul se practică la Ponta, nu şi la ministrul Borc"

Vicepremierul Costin Borc şi-a însuşit două iniţiative ce aparţin PNL fără să sufle un cuvânt, a atras atenţia Raluca Turcan.
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

Vicepremierul Guvernului Cioloş, Costin Borc, anunţă fastuos că Executivul pregăteşte două măsuri de stimulare a investiţiilor în educaţie - deduceri de cheltuieli pentru cercetare/dezvoltare şi stimularea companiilor care vor să investească în domeniul educaţiei, fără să recunoască însă că aceste iniţiative aparţin liberalilor, a declarat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Dl. Borc trebuie să recunoască faptul că aceste iniţiative aparţin PNL. Noi am avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi am primit puncte de vedere pozitive de la ministerele de resort (de la ministrul Educaţiei - Adrian Curaj şi de la secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice - Gabriel Biriş). Cu toate acestea, miercurea trecută, un alt secretar de stat din Ministerul Finanţelor (Attila Gyorgy) a trimis un punct de vedere NEGATIV. Această lipsă de comunicare din Guvernul Cioloş este INACCEPTABILĂ!

Acest proiect de lege a fost iniţiat şi susţinut de PNL încă din 2014. Guvernul Ponta a pus piedici iniţiativei legislative timp de aproape doi ani. Surprinzător sau nu, în acest moment Guvernul Cioloş transmite mesaje diametral opuse pe subiectul stimulării învăţământului. În plus, se laudă cu acest proiect fără să prezinte adevăraţii iniţiatori", se arată în comunicatul citat.

Propunerea legislativă 172/2014 este în dezbatere publică pe pagina Camerei Deputaţilor. Raluca Turcan a subliniat că, dacă Guvernul doreşte cu adevărat să ofere facilităţi pentru investitorii care vor să susţină educaţia şi cercetarea, premierul Dacian Cioloş trebuie să trimită un punct de vedere unitar şi să fie onest cu românii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne