Raluca Turcan: Cerem demisia lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Raluca Turcan Deputat PDL
Raluca Turcan Deputat PDL (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că democrat-liberalii solicită demisia lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. De asemenea, PDL cere grupului parlamentar PSD să-şi retragă sprijinul politic pe care-l acordă acestuia.

“Cerem grupului parlamentar al PSD de la Camera să retragă sprijinul politic lui Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, preşedinte care a girat şi a încurajat abuzul unei majorităţi parlamentare şi încălcarea legii şi Constituţiei României”, a afirmat Raluca Turcan.

Totodată, Turcan a precizat că democrat-liberalii vor continua să denunţe şi să atace toate abuzurile USL, care se “folosesc de dictatura unei majorităţi parlamentare”.

“Mesajul nostru către USL este următorul: vom continua să denunţăm şi să atacăm toate abuzurile, fie ele mari sau mici, pe care această structură politică le face în România, folosindu-se de dictatura unei majorităţi parlamentare. Avertizăm USL, avertizăm această majoritate dăunătoare României, că noi vom folosi forţa legii împotriva abuzului majorităţii parlamentare”, a adăugat vicepreşedintele PDL.

Turcan: PDL cere USL-ului să reia urgent numirea unui nou Consiliu de Administraţie al TVR

Partidul Democrat Liberal solicită Uniunii Social Liberale să reia în regim de urgenţă procedura de numire a unui nou Consiliu de Administraţie la Televiziunea Română, după ce Curtea Constituţională (CC) a admis sesizarea democrat-liberalilor în legătură cu numirea conducerii televiziunii publice.

În plus, Raluca Turcan a declarat, miercuri, că democrat-liberalii vor cere în continuare majorităţii parlamentare să susţină proiectul de lege al PDL ce vizează depolitizarea TVR.

“Curtea Constituţională a sancţionat astăzi un abuz flagrant, un abuz fără precedent în ceea ce priveşte raporturile dintre putere şi opoziţie în Parlamentul României. Astăzi putem spune că a învins legea. După cum ştiţi, Curtea Constituţională a admis cererea iniţiată de PDL în legătură cu componenţa Consiliului de Administraţie la TVR. În consecinţă, actualul Consiliu de Administraţie al Televiziunii Române este în afară legii şi trebuie refăcută componenţa lui. În consecinţă, PDL solicită majorităţii USL să iniţieze o procedură corectă şi legală, în variantă de licenţă, pentru desemnarea componenţei Consiliului de Administraţie la televiziunea publică. Mai exact pentru a desemna opt membrii în Consiliul de Administraţie la TVR care şi-au pierdut calitatea odată cu decizia CC”, a precizat Raluca Turcan.

În ceea ce priveşte propunerile PDL pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), vicepreşedintele PDL a spus că democrat-liberalii vor menţine propunerile făcute iniţial. Totodată, Raluca Turcan consideră că în termen de 15 zile de la publicarea deciziei CC în Monitorul Oficial, Parlamentul poate valida un nou Consiliu de Adminisraţie la TVR.

Turcan: Înclin să cer viitoarei conducerii TVR, demararea unui audit financiar şi a unuia de resurse umane

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan consideră că noul Consiliu de Administraţie al TVR va trebui să reevalueze deciziile luate până în prezent, pentru redresarea acestei instituţii. Primul pas propus de Turcan în acest sens ar fi realizarea unui audit financiar şi a unuia de resurse umane.

“După desemnarea celor opt membrii în consiliul de administraţie al TVR, noua conducere va reevalua şi rediscuta deciziile luate sau propuse de actuala conducere a televiziunii publice. Eu personal, ca om politic şi ca preşedinte al Comisiei pentru Cultură, consider că acest aşa-zis plan de redresare a TVR trebuie regândit. Aş înclina chiar să solicit televiziunii publice, prin conducerea nou aleasă, demararea de urgenţă a unui audit financiar şi a unui audit de resurse umane, în baza căruia să se regândească un plan de redresare a televiziunii publice, nu unul politic, ci bazat pe cifre, pe situaţia reală şi pe eficienţa TVR”, a conchis Turcan.

Curtea Constitutionala a României a admis, miercuri, sesizarea PDL privind hotărârea plenului Parlamentului referitoare la componenta actuala a Consiliului de Administraţie al SRTv, validată la finele lunii iunie.

Conform deciziei Curţii Constituţionale, cei opt membri ai Consiliului de Administraţie al SRTv validaţi de Parlament urmează să-şi piardă calitatea odată cu publicarea hotărârii Curţii în Monitorul Oficial.

În data de 26 iunie, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor Raluca Turcan anunţa că PDL va ataca la Curtea Constituţională decizia plenului Parlamentului care valida noua componenţă a Consiliului de Administraţie al SRTv, pentru că nu au fost votate şi propunerile de membri făcute de PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne