Valeriu Zgonea s-a întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse

Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României
Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României (Epoch Times România)

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a avut miercuri o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malghinov, cu care a discutat despre impulsionarea dialogului interparlamentar între România şi Rusia.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat faptul că eforturile diplomatice ale României rămân dedicate consolidării relaţiilor cu Rusia în jurul unei agende pozitive şi constructive, se arată într-un comunicat de presă.

„Relansarea relaţiilor politico-diplomatice cu Rusia este un subiect proiectat pe mai multe dimensiuni şi presupune o abordare serioasă şi detaliată. Acest obiectiv reclamă în primul rând concreteţe, proiectată pe un fond de consecvenţă, coordonare şi punţi de dialog la toate nivelurile”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

La rândul său, Oleg Malghinov a subliniat acumulările pozitive înregistrate în ultimii ani în domeniul cooperării economice, precum şi pe alte domenii ale dialogului bilateral. "Sperăm că înfiinţarea Grupului Parlamentar de Prietenie româno-rus din Duma de Stat va contribui la consolidarea ansamblului relaţiilor bilaterale”, a precizat Valeriu Zgonea.