Ministerul Educaţiei: Pleacă Liviu Pop, vine Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu.
Ecaterina Andronescu. (psd.ro)
Liviu Şerbănescu
29.06.2012

Ministrul interimar Liviu Pop a anunţat că vineri predă mandatul, întrucât îi expiră interimatul la conducerea Ministerului Educaţiei. El mai susţine că trebuie să-şi facă raportul de activitate şi de aceea a analizat şi activitatea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Ministrul interimar al Educaţiei a fost vineri la şedinţa CNATDCU, care trebuia să ia în discuţie posibilul plagiat al lui Victor Ponta.

Pop a spus că nu a avut nicio discuţie cu premierul Victor Ponta privind numirea unui titular la Ministerul Educaţiei.

Liviu Popa a fost numit ministru interimar la conducerea Educaţiei la data 15 mai, după ce Ioan Mang a demisionat în urma acuzaţiilor de plagiat.

Premierul anunţase recent că, după o discuţie cu Ecaterina Andronescu şi cu Liviu Pop, va trimite în scris preşedintelui propunerea ca aceasta să preia portofoliul Educaţiei.

"Doamna Andronescu este propunerea noastră pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Cele 45 de zile de interimat ale ministrului Pop expiră pe 30 iunie. Din punctul meu de vedere, domnul Pop a făcut o muncă extraordinară într-o perioadă foarte grea, examene de bacalaureat în special. Aştept de la domnia sa să finalizeze toate procedurile, în aşa fel încât când îi predă doamnei Andronescu mandatul să nu apară iarăşi o problemă de coordonare. Decizia este luată", a spus Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor