Raeţchi: Dragnea pune România în ipostaze stânjenitoare

Când obţii o întâlnire informală, nu pretinzi că ai reprezentat ţara strecurat printre tacâmuri şi ospătari, atrage atenţia deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, după ce Dragnea a postat imagini cu el şi Grindeanu lângă masa lui Trump.
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a criticat, vineri, acţiunile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ale premierului României, Sorin Grindeanu, după ce aceştia au postat pe Facebook mai multe fotografii făcute în preajma lui Trump, în timp ce acesta ia masa. Potrivit liberalului, acţiunile celor doi în SUA se plasează în afara uzanţelor diplomatice ale unor politicieni care se respectă:

"Liviu Dragnea este un demnitar român. El reprezintă în mod oficial România. În această calitate, el trebuie să înţeleagă că respectarea unor uzanţe diplomatice înseamnă, în fapt, respectarea cetăţenilor români. Tocmai pentru acest lucru există proceduri diplomatice: pentru a nu genera un dezechilibru între părţi. Preşedintele Camerei Deputaţilor nu trebuia sub nicio formă să accepte să fie strecurat la o masă, foarte probabil contra unei donaţii, de către un lobbist, cu un partener atât de important al României (preşedintele SUA) pentru a "fura" câteva fotografii neoficiale şi ridicole. Este evident că Liviu Dragnea nu înţelege regulile diplomatice", susţine Raeţchi, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Potrivit deputatului, un demnitar al României nu trebuie să se comporte precum Liviu Dragnea:

"Aşa procedează un adolescent în politică. Aşa procedează, poate, un politician care se teme de o nouă condamnare penală, încercând să impresioneze în ţară, eventual, câteva suflete sensibile din sistemul de justiţie. Dar în niciun caz nu aşa se poartă un demnitar al României. Când obţii o întâlnire informală, nu pretinzi că ai reprezentat ţara strecurat printre tacâmuri şi ospătari. Şi nu faci public evenimentul".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne