Radu Mazăre, scăpat fără puşcărie într-un dosar cu un prejudiciu uriaş. După un an, vine şi uimitoarea motivare

Radu Mazăre
Radu Mazăre (Euronews)

Internetul a vuit de indignare când Radu Mazăre, fost primar al Constanţei, a scăpat fără o zi de închisoare în dosarul Retrocedărilor de pe litoral, dosar cu un prejudiciu de peste 114 milioane de euro. La aproape un an de la decizia prin care instanţa a decis ca Mazăre să fie condamnat la închisoare cu suspendare, nu în penitenciar, judecătoarea care a pronunţat sentinţa a scris şi motivarea.

I-a luat un an să o facă şi, potrivit ziare.com, judecătoarea Corina Mîndrilă a explicat în doar 7 rânduri de ce fostul edil nu ar trebui să execute în penitenciar pedeapsa de 4 ani.

"Cu privire la modalitatea de individualizare a executării pedepsei, Curtea reţine că faptele au fost săvârşite în perioada 2002-2004, trimiterea în judecată a avut loc în 2008, punându-se în discuţie depăşirea termenului rezonabil, situaţie în care conform practicii CEDO o sancţiune mai uşoară ce urmează a fi aplicată unui inculpat este considerată un remediu eficient pentru depăşirea termenului rezonabil de desfăşurare a procedurilor judiciare îndreptate împotriva inculpatului, motiv pentru care va aplica pedepse orientate către minimul special în modalitatea executării suspendării sub supraveghere", se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Motivarea a fost scrisă la mai bine de jumătate de an după ce Radu Mazăre, liber ca pasărea cerului, a fugit în Madagascar.

Articolul integral poate fi citit aici.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne