Radu Mazăre extrem de confortabil cu Tăriceanu premier

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Comentând cele trei variante de premier propuse de premierul Ponta, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, şi şeful SRI George Maior, primarul Constanţei, Radu Mazăre şi-a exprimat joi preferinţa pentru Tăriceanu, `un om foarte serios`, care face o politică cam la fel ca el.

"Sunt extrem de confortabil cu Tăriceanu. De fapt, este şi genul de politică pe care eu o fac în Constanţa, că, pe de o parte, impulsionez turismul şi investiţiile şi aşa mai departe, şi de partea cealaltă am o politică socială de 14 ani de zile. Repet, sunt foarte confortabil. Şi mie îmi convine o fiscalitate redusă, un premier cum e Tăriceanu, un om serios, şi care ţine foarte mult la aşa ceva, avem garanţia că se întâmplă lucrul ăsta", a declarat Mazăre, citat de Agerpres.

Primarul Constanţei a abordat şi subiectul refacerii USL-ului, prin cooptarea partidului condus de Tăriceanu, PLR, în uniunea PSD-PUNR-PC, considerând această idee lansată recent de premierul Ponta drept una foarte bună, chiar dacă există acum atacuri ale unor liberali către el şi PSD.

"Eu de atacuri am podul plin de 14 ani, ca la mulţumiri. Îmi aduc aminte, undeva, pe o terasă din Mamaia, am discutat acum câţiva ani cu Victor (n.r. Ponta), şi îi spuneam că trebuie neapărat făcută această uniune. Între timp...", a adăugat Radu Mazăre, primar cu mai multe dosare penale pe rol, unul dintre ele vizând o posibilă mită pentru construirea unui cartier de locuinţe sociale în oraşul său.

Reamintim că parte din locuitorii Constanţei, deloc mulţumiţi de politica socială dusă de primar, au protestat în vară împotriva acestuia, reproşându-i că nu e serios şi că în loc să-şi vadă de îndatoririle de primar este mai preocupat de fete, care alegorice şi costume de carnaval.

Constănţenii au acuzat nerespectarea legii de către aleşii locali, distrugerea spaţiului verde al municipiului, acapararea Portului Constanţa, preţul mare al gigacaloriei, în timp ce elevii şi studenţii i-au reproşat primarului, care se plimbă în care alegorice şi maşini scumpe, că le-a tăiat subvenţia pentru transportul în comun.