RADET amendată cu 20.000 de lei pentru caloriferele reci ale bucureştenilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a amendat RADET Bucureşti cu 20.000 de lei, pentru lipsa furnizării căldurii sau furnizarea acesteia sub parametrii corespunzători, după ce numeroşi locuitori ai cartierelor Militari şi Drumul Taberei au rămas în frig şi fără apă caldă în toiul iernii.
Repartitor căldură pentru calorifere
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)

Măsura a fost dispusă după ce marţi comisarii ANPC au efectuat un control în urma sesizărilor primite de la consumatori care au reclamat fie că furnizarea agentului termic a fost oprită, fie că s-a făcut sub parametrii stabiliţi, precum şi faptul că apa caldă a fost furnizată la temperaturi scăzute, relatează Mediafax.

Reclamaţiile s-au confirmat, situaţie recunoscută şi de RADET, aşadar comisarii ANPC au amendat regia cu 20.000 lei şi au dispus remedierea situaţiei.

Reamintim că la începutul acestui an, locuitorii cartierelor Militari şi Drumul Taberei au fost afectaţi de o scădere a temperaturilor în locuinţe, din cauza furnizării agentului termic sub parametrii normali, ca şi a apei calde, în urma unei avarii, în perioada 31 decembrie 2015 - 6 ianuarie 2016.

Deşi reprezentanţii municipalităţii au promis realimentarea în parametri normali începând de miercuri 6 ianuarie, după ce a avut loc o întâlnire la Ministerul Energiei, între ministrul Victor Grigorescu, primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, reprezentanţii RADET şi ELCEN, două zile mai târziu, peste o sută de blocuri din cartierul Militari au rămas fără căldură şi apă caldă, după producerea unei noi avarii în zona străzilor Vasile Milea şi Uverturii.

Avaria a fost cauzată de vechimea reţelei, au anunţat autorităţile. Primarul interimar, Razvan Sava, a mai declarat că se încearcă accesarea unor fonduri europene în valoare de cca 278 milioane euro care vor fi folosite la refacerea infrastructurii, pe alocuri veche de 30 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne