Fostul primar al Capitalei, Ştefănel Marin Dan, îşi va acţiona în instanţă colegii consilieri

Înlăturat de la conducerea Primăriei Capitalei după nici trei luni de mandat, Ştefănel Marin Dan anunţă că se va adresa instanţei.
Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, 13 octombrie 2015
Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, 13 octombrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul primar general interimar al Bucureştiului, Ştefănel-Dan Marin, a declarat vineri, pentru Agerpres, că va ataca în instanţă hotărârea prin care Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a înlăturat de la conducerea Primăriei Capitalei.

„Mai mult ca sigur voi ataca în contencios administrativ la Tribunalul Bucureşti, probabil săptămâna viitoare. (...) Înlăturarea de la Primărie, dacă urmăriţi expunerea de motive (a hotărârii prin care a fost înlăturat de la conducerea Primăriei — n.r.), consider că a fost ilegală. În primul rând că expunerea de motive este una falsă în ceea ce priveşte transparentizarea actului administrativ”, a declarat Marin Dan.

Fostul primar a mai precizat că motivele prezentate de consilieri pentru demiterea sa sunt "bazaconii", iar consilierii l-au demis pentru a ajunge la "ciolan". Potrivit primarului, motivul real pentru care a fost demis constă în faptul că a refuzat să numească directori la comandă şi că a început "să spună din casă":

„Şi atunci s-au supărat, au dat mâna 'aripa Negoiţă' cu PSD, PNL şi parte din PMP”, a declarat fostul primar, adăugând că atât problema RADET cât şi problema auditului extern pe care urma să-l facă primăria erau probleme în lucru.

Marin a mai susţinut că a dorit să elimine corupţia.

„Tot ceea ce înseamnă extirparea oricărei fapte de corupţie şi a oricăror combinaţii pe care unii factori politici le făceau în Primărie aveam de gând să le elimin, ceea ce am şi făcut în două luni. Nu este uşor să dai jos nişte directori destul de mari, care aveau conexiuni în lumea politică”, a subliniat fostul primar general interimar al Capitalei.

De altfel, fostul primar interimar a publicat pe pagina sa de Facebook o listă cu opt persoane care i-ar fi fost propuse pentru funcţii de conducere în Primăria Capitalei şi pe care, susţine el, a refuzat să le numească. Refuzul numirii respectivelor persoane este unul dintre motivele pentru care a fost destituit, afirmă fostul primar.

Funcţiile enumerate de Marin: consilier personal pe domeniul Transporturi şi Turism, director general Direcţia Infrastructură şi Servicii Publice, director general Direcţia Generală Operaţiuni, director general şi director general adjunct la Administraţia Străzilor, director general Club Sportiv Municipal Bucureşti, director general Centrul de Cultură "Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului" şi un post la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor.

Reamintim că pe 24 noiembrie, PSD şi PNL şi-au dat mâna pentru a-l demite din funcţie pe primarul interimar al Capitalei, Ştefănel-Dan Marin. Iniţiativa demiterii primarului a aparţinut liberalilor care au susţinut că primarul, care a semnat un acord înaintea numirii în funcţie, nu şi-a îndeplinit obligaţiile, că a întârziat nejustificat aprobarea bugetului RADET, a întârziat auditul la primăria Capitalei şi a refuzat să publice contractele de achiziţii publice.

PSD s-a raliat la cererea liberalilor, Ştefănel-Dan Marin fiind înlăturat din funcţie cu 39 de voturi din 44 de consilieri prezenţi. La şedinţa CGMB şi-a făcut apariţia şi Robert Negoiţă, primarul PSD al Sectorului 3 şi preşedinte al PSD Bucureşti.

Mai multe informaţii despre acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne