Primăria Capitalei, pe excedent bugetar. Parte din bani merg spre RADET

Primăria Capitalei încheie anul în curs cu un excedent de 250 de milioane de lei, din bugetul de circa 4 miliarde de lei, a anunţat marţi directorului Direcţiei Buget din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Vasile Săvoiu, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Potrivit directorului, excedentul de 250 de milioane de lei reprezintă "bani prevăzuţi şi necheltuiţi, datorită condiţiilor specifice din acest an." Practic, banii se datorează investiţiilor nerealizate şi întârzierilor la marile proiecte de infrastructură precum Arcul de Triumf, Pasajul de la Piaţa Sudului, Pasajul de la Ciurel, lucrări "ale căror stadii de execuţie nu se satisface stadiul de plăţi."

Săvoiu a explicat pentru presă că Administraţia Străzilor nu a cheltuit peste 100 de milioane, alţi bani vin de la proiecte europene iar alţii de la investiţiile primăriei.

Acest excedent bugetar va fi folosit pentru plăţi. La RADET se vor duce, de exemplu, 33 de milioane: "O să ne achităm pentru prima oară în istorie faţă de RADET la nivelul deconturilor, e ceva ce nu s-a mai întâmplat din 2011", a declarat Săvoiu.

Pe de altă parte, Primăria are 128 de milioane de lei venituri. Reprezentantul municipalităţii a mai spus că suma de 128 de milioane de lei, venituri neîncasate, provine din creanţele de recuperat, estimate eronat de PMB din litigiile aflate încă pe rolul instanţelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne