R. Moldova: Examenul de bacalaureat pentru 2014 vine cu noi reguli

Examen de Bacalaureat (Epoch Times România)
Ana Chitoroagă
11.11.2013

Astăzi, Ministerul Educaţiei a anunţat noile reguli pentru bacalaureatul 2014. Astfel, toţi elevii vor trece prin detectorul de metale înainte de a intra în sala de examene şi vor fi verificaţi chiar şi în timpul testării.

Aceste noi reguli sunt introduse pentru a stopa fraudarea probelor, dar şi pentru a-i pedepsi pe cei care vor avea asemenea tentative. Iar în cazul fraudării de către candidat a unei probe, vor fi anulate notele la toate examenele. Elevul va avea posibilitatea să susţină examenele doar la sesiunea din anul următor.

În sesiunea din 2014 a examenelor de BAC va fi mărit numărul membrilor comisiilor din centrele de Bacalaureat. Iar schema de notare va fi stabilită din timp, pentru ca elevii să cunoască din start câte puncte trebuie să acumuleze pentru nota de trecere. În acest an, pragul de trecere va fi de 30 de puncte.

De asemenea, nota 10 din oficiu vor primi doar elevii care vor obţine menţiuni sau medalii la olimpiadele internaţionale, nu şi premianţii olimpiadelor naţionale.

Mai mult, reprezentanţii Ministerului vor avea posibilitatea să retragă diploma de Bacalaureat dacă se va constata că elevul a fraudat examenele. Retragerea va putea fi efectuată prin adresarea în judecată şi prezentarea probelor.

Vestea bună pentru viitorii absolvenţi este că nota lucrărilor contestate nu va putea fi micşorată.

Elementele noi fac parte din metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2014, care urmează să fie aprobată peste 10 zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor