Moldova: Coaliţia de Guvernare va începe negocierile cu privire la politica fiscală

(Epoch Times)

Coaliţia de Guvernare Pro - Europeană din Moldova consideră necesare negocierile cu reprezentanţii sectorului antreprenorial cu privire la politica fiscală, a declarat la sfârşitul şedinţei Consiliului Coaliţiei de vineri, vicepreşedintele Parlamentului, democratul Adrian Candu. Potrivit "Infotag", acesta a menţionat că negocierile vor începe de săptămâna viitoare, pentru ca la finele lunii noiembrie documentul să fie examinat şi aprobat de către Guvern.

Liderul liberal-reformatorilor, Ion Hadârcă, a spus că "prin discutarea politicii fiscale şi cu proiectul de lege referitor la bugetul de stat, Parlamentul se apropie de temele principale ale sesiunii actuale".

Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a comunicat că la şedinţa Consiliului, de asemenea, au fost discutate "pachetul anticorupţie şi micşorarea TVA-ului pentru gospodăriile agricole".

"Sunt proiecte urgente, care trebuie adoptate în termeni scurţi. Este timpul să rezumăm, şi sperăm că, după următoarea şedinţă a Consiliului vom avea un rezultat concret", a spus Streleţ.

Acesta a adăugat că în ceea ce priveşte gospodăriile agricole "nu există diferenţă între gospodăriile mari sau cele mici, toţi solicită micşorarea TVA-ului de la 20% la 8%".

Anterior, producătorii agricoli au înaintat conducerii, argumente cu privire la necesitatea de a reveni la TVA-ul de 8%, ameninţând că, în caz contrar, vor organiza acţiuni de protest.