Putin: Rusia va continua să dezvolte arme avansate pentru neutralizarea ameninţărilor la securitatea naţională

Preşedintele rus Vladimir Putin a subliniat vineri planurile Moscovei de a obţine sisteme de arme avansate şi de a-şi întreţine trupele pentru a putea neutraliza ameninţările la adresa securităţii ţării.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Rusia, asemeni altor ţări, se concentrează pe dezvoltarea de arme cu laser, hipersonice şi robotice, a precizat Putin la o întâlnire pe tema dezvoltării de noi tipuri de arme. Întâlnirea a avut loc în Soci şi a inclus lideri militari şi dezvoltatori de arme.

„Războiul a fost întotdeauna o zonă în care utilizarea de cercetări şi tehnologii avansate este esenţială. Astăzi, în secolul 21, ţările dezvoltate folosesc activ ultimele inovaţii pentru dezvoltarea celor mai promiţătoare arme: [inovaţii în domeniul] tehnologiei laser, a hipersunetului şi roboticii”, a declarat Putin. „Ca şi alte ţări, Rusia lucrează la aceste dezvoltări”.

„O atenţie mare este acordată dezvoltării de aşa zise arme bazate pe noi principii fizice, arme care au un impact selectiv asupra elementelor critice ale armamentelor, echipamentelor şi infrastructurii unui potenţial inamic”, a susţinut liderul rus.

În plus, discutând despre neutralizarea ameninţărilor la adresa securităţii ţării sale, Putin a nominalizat sistemul de apărare antirachetă al NATO de pe teritoriul României, implementarea conceptului de atacuri strategice globale şi războaiele informaţionale, conform agenţiei ruse de ştiri Sputnik.

Experţii americani au evidenţiat modul în care Rusia şi China investesc în modernizare militară şi arme noi, pe măsură ce constrângerile bugetare au compromis propriile eforturi ale SUA de a avansa în acel domeniu. Experţii şi liderii militari în general arată înspre Rusia şi China ca principale provocări înfruntate de SUA.

De exemplu, în acest an, Rusia şi-a prezentat noul său tanc de luptă Armata T-14, despre care un oficial militar britanic a declarat că include „cea mai revoluţionară schimbare în designul unui tanc din ultima jumătate de secol”. În plus, Moscova a dezvăluit noua sa rachetă balistică intercontinentală super grea şi termonucleară ce va înlocui racheta sa din perioada sovietică, Satan.

Pe de altă parte, China a prezentat un nou avion de luptă J-20 cu tehnologie stealth şi a declarat că portavionul său este pregătit de luptă.

Putin a mai declarat vineri că Moscova urmăreşte să asigure un „echilibru strategic de forţe” pentru a neutraliza ameninţările militare la adresa securităţii naţionale ruseşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe