Putin “salvatorul” / Papa Francisc: Şeful de la Kremlin, persoana potrivită pentru protejarea creştinilor lumii

Papa Francisc consideră că preşedintele rus Vladimir Putin poate ajuta creştinii din jurul lumii.
Preşedintele rus Vladimir Putin (st) şi Papa Francisc.
Preşedintele rus Vladimir Putin (st) şi Papa Francisc. (Captură Foto)

Papa şi Patriarhul rus Kirill vor avea o întâlnire istorică în ziua de vineri. Acum se crede că Putin a jucat un rol în apropierea celor două tabere, conform Kommersant, după secole de tăcere între Bisericile Catolică şi Ortodoxă Rusă, tăcere provocată de Marea Schismă din anul 1054.

Se estimează că cei doi lideri religioşi vor semna o declaraţie comună şi vor discuta despre persecuţia creştinilor din Orientul Mijlociu şi Africa. Ziarul britanic The Guardian a indicat că discuţia ar putea duce la o vizită papală în Rusia.

Rolul lui Putin în protejarea intereselor creştine din Orientul Mijlociu este văzut în mod favorabil de către liderii catolici. Papa Francisc a declarat că preşedintele rus este “singura persoană cu care s-ar putea uni Biserica Catolică pentru a apăra creştinii din Est”, conform agenţiei de ştiri Sputnik.

Papa se declară plin de speranţă că şeful de la Kremlin îl va ajuta să ajungă la preşedintele sirian Bashar al-Assad, din moment ce Rusia a susţinut ideea ca acesta să rămână la putere.

În plus, mai există un alt obiectiv la orizont: cel al apropierii guvernului chinez de Vatican. Menţionăm că până acum cele două tabere nu au avut niciodată relaţii oficiale.