Papa Francisc se întâlneşte cu Patriarhul Ţigaretă al Rusiei

Într-un eveniment istoric în lumea religiei, liderul de la Vatican se va întâlni cu Patriarhul Kirill al Rusiei. Întâlnirea va avea loc în Cuba în luna februarie şi principalul subiect de discuţie va fi persecutarea creştinilor din Orientul Mijlociu.
Papa Francisc.
Papa Francisc. (Captură Foto)

Şeful Bisericii Ortodoxe din Rusia, Patriarhul Kirill şi Papa Francisc se vor întâlni în Cuba în 12 februarie, a raportat vineri website-ul de ştiri Gazeta.ru.

“S-a luat o decizie în ceea ce priveşte viitoarea întâlnire dintre Patriarhul Kirill şi Papa Francisc”, a declarat un purtător de cuvânt al Patriarhiei din Moscova la o conferinţă de presă.

Această întâlnire istorică va fi prima întâlnire papală cu un şef al Bisericii din Rusia de la Marea Schismă din secolul al XI-lea, în urma căreia Creştinismul s-a împărţit în două ramuri: cea de vest (catolică) şi cea de est (ortodoxă).

Principalul subiect al întâlnirii va fi persecutarea creştinilor în Orientul Mijlociu.

Biserica Ortodoxă Rusă speră că evenimentul va deschide un nou capitol în relaţia dintre cele două ramuri religioase, conform purtătorului de cuvânt.

Patriarhul Kirill va vizita, de asemenea, Paraguay şi Brazilia, unde au fost programate întâlniri cu preşedinţii ambelor state sud-americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe