Putin: Persoanele din spatele raportului fals despre Trump sunt mai rău decât prostituatele

Preşedintele Vladimir Putin a negat acuzaţiile potrivit cărora preşedintele ales american, Donald Trump, a fost compromis de agenţiile ruse de informaţii, adăugând că cei care se află în spatele acuzaţiilor respective nu sunt mai buni decât “prostituatele”.
Vladimir Putin
Vladimir Putin (YURI KADOBNOV/AFP/Getty Images)

Remarcile lui Putin de marţi reprezintă prima negare directă a unui raport neverificat întocmit de un fost spion britanic, care a susţinut că Trump a fost compromis în timpul unei călătorii în Rusia în 2013.

“Oamenii care ordonă acest tip de informaţii false, care le răspândesc acum împotriva preşedintelui ales al Statelor Unite, care le creează şi le folosesc într-o luptă politică, sunt mai răi decât prostituatele”, a declarat Putin reporterilor în Moscova.

Adăugând că astfel de oameni nu au “scrupule morale”, el a subliniat că în perioada în care Trump se afla la Moscova pentru competiţia Miss Univers, Kremlinul nu ştia că republicanul avea ambiţii politice.

“Când Trump a vizitat Moscova în urmă cu câţiva ani, el nu era o figură politică. Noi nu ştiam nimic despre ambiţiile sale politice, era doar un om de afaceri, unul dintre cei mai bogaţi americani. Aşadar, se poate gândi cineva că serviciile noastre de informaţii urmăresc fiecare miliardar american? Bineînţeles că nu, este o aiureală totală”, a adăugat liderul rus.

Putin a precizat că utilizarea fără precedent a unor astfel de măsuri împotriva lui Trump dezvăluie nivelul degradării elitelor politice occidentale.

“Nu îl cunosc personal pe Trump, nu l-am întâlnit niciodată şi nu stiu ce face în arena internaţională. Aşadar, nu am niciun motiv să îl atac, să îl critic pentru ceva, sau să îl protejez”, a mai susţinut liderul de la Kremlin.