Ameninţat cu moartea, Andrea Bocelli nu va mai cânta la instalarea lui Trump

Ceremonia de instalare în funcţie a noului preşedinte Donald Trump deja întâmpină unele dificultăţi. Într-o mişcare neaşteptată, tenorul Andrea Bocelli a declarat că nu va mai cânta la ceremonie, susţinând că a fost ameninţat cu moartea.
Tenorul italian Andrea Bocelli.
Tenorul italian Andrea Bocelli. (Getty Images)

Cântăreţul de operă Andrea Bocelli nu va mai cânta la ceremonia de inaugurare a preşedintelui ales Donald Trump după ce a primit ameninţări cu moartea, a transmis duminică ziarul The Mail.

Dezvăluirea are loc după ce o altă cântăreaţă – legenda de pe Broadway Jennifer Holliday – a anunţat că nu va fi prezentă sâmbătă la festivităţile organizate pentru preşedintele ales după ce a fost ameninţată şi numită “Unchiul Tom” (Uncle Tom).

Când tenorul Bocelli a anunţat că nu va mai cânta la celebrările de vineri, s-a raportat în mare parte că acest lucru se datorează faptului că fanii săi l-au ameninţat că vor boicota concertele sale.

O sursă a precizat că tenorul era totuşi hotărât să cânte în ciuda opoziţiei fanilor, dar s-a retras la sfatul echipei sale de securitate după ce a primit ameninţări cu moartea.

O sursă apropiată de Bocelli, un prieten al lui Trump, a declarat: “Andrea este foarte trist că va rata ocazia să cânte la un astfel de eveniment global, dar a fost sfătuit că pur şi simplu nu merită să-şi asume riscul”.

Holliday, în vârstă de 56 de ani, renumită pentru rolul Effie în musicalul Dreamgirls, a declarat iniţial că este determinată să cânte pentru Trump în ciuda faptului că a votat împotriva sa.

În plus, ea a denunţat ameninţările şi abuzurile la care este supusă, susţinând că este vorba de un atac asupra libertăţii de exprimare.

Totuşi, sâmbătă, ea a precizat că nu a realizat că participarea ei la gala de inaugurare va fi interpretată ca un suport pentru preşedintele ales.

Holliday, care a interpretat pentru Clintoni, George W. Bush şi tatăl său, precum şi pentru clanul Reagan, a publicat o declaraţie prin care a cerut scuze fanilor din comunitatea LGBT.

“Singura mea alegere este aceea de a fi alături de comunitatea LGBT şi să susţin în mod clar că nu voi cânta la niciun concert sau orice tip de festivităţi de inaugurare”, a susţinut ea.

Staruri precum Elton John sau Celine Dion au refuzat invitaţiile de a cânta la ceremonie. Doar câţiva artişti relativ necunoscuţi au confirmat participarea, inclusiv Jackie Evancho, care a câştigat concursul America are Talent, sau starul muzicii country Toby Keith, care este mai puţin cunoscut în afara Statelor Unite.

Un purtător de cuvânt pentru Bocelli a refuzat să comenteze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe