Putin cere crearea unui sistem de educaţie patriotică şi pregătire sportivă militară pentru tineri

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin a instruit Ministerul Apărării şi alte agenţii să participe la crearea unui sistem de pregătire sportivă militară şi de educaţie patriotică a tinerilor, relatează Sports.ru, citând un anunţ postat pe site-ul Kremlinului.

"Administraţia preşedintelui Rusiei sprijină propunerea Uniunii Asociaţiilor de Arte Marţiale de a crea, pe baza filialelor sale regionale, centre pentru pregătirea sportivă, militară şi educaţia patriotică a tinerilor", se arată în anunţ.

Totodată, anunţul mai precizează:

"Ministerul Apărării, Serviciul Federal de Securitate, Ministerul de Interne, Serviciul Federal de Grăniceri, Ministerul Situaţiilor de Urgenţă, DOSAAF, Ministerul Educaţiei, Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei, Rosmolodezh împreună cu autorităţile executive din Federaţia Rusă ar trebui să asiste Uniunea Rusă a Artelor Marţiale în crearea unui sistem de pregătire militar-sportivă şi educaţie patriotică a tinerilor, inclusiv posibilitatea utilizării bazei materiale necesare, a echipamentului şi a consumabilelor pentru organizarea procesului de pregătire".

Conform Kremlinului, până la data de 1 decembrie trebuie să se prezinte preşedintelui Vladimir Putin un raport pe această temă.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, directorul Rosgvardia, Viktor Zolotov, directorul FSB, Alexandr Bortnikov, ministrul de Interne, Vladimir Kolokoltsev, şi alţii au fost însărcinaţi cu punerea în aplicare a ordinului.

Reamintim că preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, în primul său discurs televizat de la lansarea invaziei în Ucraina, că a semnat un decret de mobilizare parţială începând din acea zi, susţinând că vrea să apere teritoriile ruseşti şi că Occidentul urmăreşte să "distrugă" Rusia.

Liderul de la Kremlin a declarat că scopul său este de a "elibera" regiunea Donbas din estul Ucrainei şi că majoritatea oamenilor din regiune nu doresc să se întoarcă la ceea ce el a numit "jugul" Ucrainei.

"Pentru apărarea patriei şi a integrităţii noastre, consider necesară susţinerea mobilizării parţiale", a afirmat Putin.

La rândul său, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a menţionat că vor fi mobilizaţi aproximativ 300.000 de ruşi.

Anunţul lui Putin a fost descris drept un semn de "slăbiciune" de către premierul britanic Liz Truss şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe