Putin acid la adresa lui Hillary Clinton

Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (ALEXEY NIKOLSKY / AFP / Getty Images)

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a criticat-o dur, marţi, pe fostul secretar de stat american, Hillary Clinton, atacând şi femeile în general.

În timpul interviului acordat pentru Radio Europe 1 şi TF1 TV, Putin a fost întrebat despre comentariile recente ale lui Hillary Clinton, în care aceasta compară acţiunile din Crimeea ale liderului de la Kremlin cu încercările liderului nazist Adolf Hitler de a redefini graniţele Europei în anii 1930.

Conform traducerii în engleză a interviului, publicat de Kremlin, Putin a răspuns, precizând că ”este mai bine să nu te contrazici cu femeile. Dar doamna Clinton nu a fost niciodată prea graţioasă în declaraţii”.

”Când oamenii depăşesc limitele prea mult, nu este din cauza faptului că sunt puternici, ci din cauza faptului că sunt slabi. Dar poate că slăbiciunea nu este cea mai rea calitate a unei femei”, a adăugat acesta.

Când a fost întrebat despre Ucraina, Putin a declarat că, în prezent, nu există forţe ruse în Ucraina care să ajute rebelii de acolo. Totuşi, acesta a recunoscut alegerile prezidenţiale recente şi pe noul preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.

Când a fost întrebat cum ar vrea să fie reţinut în istorie după ce moare, Putin, în ciuda milioanelor de ruşi care susţin armata rusă îndurând condiţii cumplite, a susţinut că:

”Ar vrea să fie reţinut ca o persoană care a făcut tot ce a putut pentru fericirea şi prosperitatea ţării sale şi a oamenilor săi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe