Puiul luminos loveşte din nou. Coincidenţă: provine de la acelaşi producător

În 2014, înainte de Paşte, pe masa redacţiei noastre au ajuns pulpele unui pui luminos. La un an de la această poveste de care autorităţile au refuzat să se ocupe, un alt cititor ne semnalează un caz similar.
Carne de pui luminoasă la câteva ore după cumpărare
Carne de pui luminoasă la câteva ore după cumpărare (Epoch Times România)

Un cititor al publicaţiei noastre ne-a semnalat în dimineaţa zilei de luni 12 octombrie un caz alarmant.

"Bună dimineaţa, lucru ştiut şi simţit de toată lumea că produsele nu mai au niciun gust, dar faptul că le putem vedea pe întuneric e strigător la cer. Concret, am luat carne de pui dezosată de la Agricola Internaţional SA Bacău şi am observat, punând carne în castronul pisicii, că este fosforescentă. Evident, carnea în stare crudă. Foarte important este aspectul că soţia este însărcinată şi nu vreau să aibe probleme, nici ea nici fătul.", este mesajul primit de la cititor, care ne-a precizat că inclusiv "sângele scurs din carne era fosforescent".

Pui luminos cumpărat în Bucureşti
Pui luminos cumpărat în Bucureşti (Epoch Times România)

Reamintim că în 2014, o altă cititoare semnala redacţiei noastre un caz similar. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa în articolul: Misterul Puiului Luminos: autorităţile dau din umeri. Carnea de pui despre care se vorbea în acel articol provenea (lucru dovedit în baza etichetei de pe caserolă), de la acelaşi producător.

La momentul respectiv, autorităţile ne-au asigurat că au făcut controale la producător şi că totul este în desăvârşită ordine. Cât despre eşantioanele de carne pe care le-am preluat de la cititoare şi care luminau într-un mod cât se poate de straniu, ei bine, au refuzat să le preia.

Caserolă în care a fost ambalat pui. Carnea, după câteva ore de la cumpărare a început să lumineze. Cazul nu este singurul de acest gen.
Caserolă în care a fost ambalat pui. Carnea, după câteva ore de la cumpărare a început să lumineze. Cazul nu este singurul de acest gen. (Epoch Times România)

În urma sesizării primite luni de la cititorul nostru am luat legătura cu dl. comisar şef Alin Năstasă de la Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bacău care ne-a cerut să trimitem (cititorul nostru) o reclamaţie la DSVSA Bacău, pentru a se demara controale la producător.

Cât despre analiza cărnii, sperăm ca măcar de dată aceasta, având în vedere că este cel de al doilea caz, să se facă ceva.

Merită menţionat că atât cititorul nostru cât şi soţia sa, însărcinată, au apucat să mănânce din carnea cu probleme, înainte de a observa că, cităm din conversaţie "lumina! Lumina, doamnă, de ne-am speriat!"

Carne de pui luminoasă la câteva ore după cumpărare
Carne de pui luminoasă la câteva ore după cumpărare (Epoch Times România)

Şi noi ne-am speriat când am fotografiat primul caz, semnalat în Bucureşti. Motiv pentru care dăm curs semnalului de alarmă din partea cititorului nostru - nu de alta, dar nu toată lumea are pisici care să facă mofturi.