PSRM şi PCRM au semnat crearea unui Bloc Electoral. Cenuşă: Voronin ar putea compensa neajunsurile acumulate de Dodon

Vladimir Voronin şi Igor Dodon
Vladimir Voronin şi Igor Dodon (socialistii.md)

Partidul Socialiştilor (PSRM) condus de Igor Dodon, împreună cu Partidul Comuniştilor (PCRM) în frunte cu Vladimir Voronin, au semnat miercuri, 12 mai, documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM şi PCRM. Anunţul a fost făcut de către fostul şef de stat Igor Dodon, pe contul său de Facebook, după şedinţa Consiliului Republican al PSRM în cadrul căreia a fost analizată strategia socialiştilor în alegerile parlamentare anticipate.

„În final, Consiliul Republican al PSRM a decis asupra necesităţii semnării Acordului de creare a Blocului Electoral al Socialiştilor şi Comuniştilor, ca împreună să învingem la alegeri şi să asigurăm conducerea responsabilă a ţării, să le oferim cetăţenilor ordine şi bunăstare.

Ca urmare, în aceasta după amiază, împreună cu preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, am semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM şi PCRM”, se arată în mesajul lui Dodon.

În acest context, analistul politic Dionis Cenuşă a ţinut să puncteze pe contul său de socializare, cu patru zile în urmă, că PCRM are mai mult de câştigat, decât de pierdut, dacă formează un bloc cu PSRM.

„În acest fel, PCRM va reveni în Parlament după 7 ani de absenţă, iar PSRM îşi poate asigura un număr de mandate aproape de cel existent în Parlamentul dizolvat. Unul din efectele acestei decizii poate fi mobilizarea votanţilor de stânga în detrimentul lui Usatîi şi chiar al lui Şor.

Imaginea lui Voronin poate compensa o parte din neajunsurile acumulate până acum de Dodon. Urmează de văzut cum această coalizare de pe stânga eşichierului politic va influenţa acţiunile şi discursul PAS care se află în dependenţă considerabilă de ceea face şi spune Preşedintele Sandu (care duce o politică externă hiper activă)”, se arată în postarea lui Cenuşă.

În context, politologul a ţinut să specifice că Maia Sandu mizează pe faptul că asocierea cu UE şi Occidentul se va transfera asupra sprijinului electoral pentru PAS.

Chiar dacă un bloc de dreapta nu este în interesul PAS/Sandu, aceştia ar trebui să găsească forme convingătoare pentru mobilizarea eficientă a votanţilor pro-europeni şi pro-români. „Chiar dacă sondajele favorizează PAS, votanţii trebuie convinşi să vină la urne în ziua votului”, a adăugat Dionis Cenuşă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe