PSRM cere CSM eliberarea din funcţie a judecătorilor CCM. Expert: Solicitarea este ruptă de realităţile legale şi politice

Socialiştii încearcă să scape de judecătorii CCM incomozi, iar acest lucru nu este deloc întâmplător, întrucât coincide cu perioada în care Curtea examinează sesizarea legată de creditul rusesc, afirmă Dionis Cenuşă.
Judecătorii CCM din R. Moldova numiţi în luna iunie 2019
Judecătorii CCM din R. Moldova numiţi în luna iunie 2019 (constcourt.md)

Socialiştii zdrobesc în bucăţele conspiraţiile legate de “capturarea” Curţii Constituţionale (CCM), susţine politologul Dionis Cenuşă referindu-se la faptul că miercuri, deputatul PSRM Vasile Bolea a depus la CSM o sesizare prin care cere sancţionarea magistraţilor Liuba Şova, Nicolae Roşca şi Domnica Manole prin retragerea mandatelor de judecător al CCM.

Potrivit sesizării, Vasile Bolea consideră că judecătorii CCM în urmă cu 9 luni ar fi încălcat jurământului depus, prin divulgarea secretului deliberării la alegerea preşedintelui Curţii admiţând astfel ingerinţe în activitatea instituţiei.

Analistul menţionează că socialiştii încearcă să scape de judecătorii constituţionali incomozi prin intermediul Consiliului Superior al Magistraturii iar acest lucru nu este deloc întâmplător şi coincide cu perioada în care Curtea examinează sesizarea legată de creditul rusesc.

În opinia lui Dionis Cenuşă, astfel de presiuni sunt totalmente rupte de realităţile legale şi politice, având în vedere că Igor Dodon trăieşte iluzia că ţara este republică prezidenţială, în care el decide tot.

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins recent drept „inacceptabile declaraţiile şi presiunile exercitate de înalţi demnitari de stat” de natură să discrediteze magistraţii constituţionali, după ce instanţa a suspendat intrarea în vigoare a Acordului de împrumut cu Rusia ratificat de majoritatea parlamentară PSRM-PDM şi numit pentru examinare în fond la 7 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe