Protestul fermierilor şi transportatorilor din Bucureşti: De la mii de oameni anunţaţi şi 200 de tractoare şi camioane, la niciun om şi doar un tractor

Protestul fermierilor şi transportatorilor
Protestul fermierilor şi transportatorilor (Epoch Times)
Loredana Diacu
21.01.2024

UPDATE: La ora 9.00, în Piata Constituţiei era un singur cap-tractor şi niciun fermier. Un posibil motiv pentru care protestul ar putea eşua ar fi pentru a evita politizarea protestului după ce în spaţiul public a apărut informaţia că cererea pentru autorizarea mitingului a fost depusă de Şoşoacă.

Între timp se protestează la Afumaţi iar protestatarii afirmă că nu vor veni în Piaţa Constituţiei pentru că acel protest e politizat.

Reamintim că fermierii şi protestatarii i-au alungat acum câteva zile şi pe Simon şi pe Şosoacă de la protestul lor.

* * *

În Capitală începe protestul-maraton al fermierilor şi transportatorilor. Autorizat de Primăria Capitalei pentru trei zile consecutiv, protestul începe astăzi, la ora 9.30, se va încheia, teoretic, la ora 22.00 pentru a continua apoi luni şi marţi.

Primăria Capitalei informează că între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea a maxim 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de TIR pe Şoseaua Alexandriei, banda 1 de circulaţie, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Şoseaua Bucureşti Măgurele.

În intervalul orar 6:30-7:00, autovehiculele se vor deplasa spre Piaţa Constituţiei, pe traseul: Şoseaua Alexandriei - Calea Rahovei - stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu - dreapta Calea 13 Septembrie - stânga Bulevardul Libertăţii - Piaţa Constituţiei.

Între 8:30-9:30, are loc afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piaţa Constituţiei, între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, apoi, până la ora 23.00, este programată defluirea participantţilor.

Reamintim că fermierii şi transportatorii protestează de zile în şir, blocând şosele şi vămi cu camioane şi tractoare. Printre revendicările lor se numără diminuarea RCA, audierea ASF cu privire la costurile componentei RCA, posibilitatea recuperării unui procent din acciza la combustibil pentru firmele de transport licenţiate direct din pompă, intensificarea controalelor camioanelor ucrainene pe teritoriul României pentru combaterea concurenţei neloiale, probleme precum imperativul adoptării unei legi a "ursului", şi chiar scoaterea finanţării partidelor politice de la bugetul de stat "întrucât această gaură neagră trebuie să o plătim noi". Mai multe informaţii, aici.

Organizarea protestului din Capitală a fost marcată de controverse, prefectul Capitalei acuzând că solicitarea pentru miting e făcută nu de fermieri şi transportatori ci de avocaţi ai Dianei Şoşoacă. Aceasta a negat că are legătură cu organizarea protestului. Mai multe informaţii, aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor