Proteste şi reorganizare în sânul masoneriei mondiale - Conferinţa de presă a Marii Loje Naţionale Române 1880 [video]

Conferinţă de presă ” Uniunea Mondială Masonică Tradiţională ”. În  imagine, Geo Pârcălabu ,Bartolomeu Săvoiu, Suveran Mare Comandor Mare  Maestru 33, 98, Marian Pirciu şi Zamfir Marius
Conferinţă de presă ” Uniunea Mondială Masonică Tradiţională ”. În imagine, Geo Pârcălabu ,Bartolomeu Săvoiu, Suveran Mare Comandor Mare Maestru 33, 98, Marian Pirciu şi Zamfir Marius (Epoch Times România)

Materialul video poate fi urmărit pe pagina originală a articolului de pe Epoch Times România

Eclipsată de scandalurile privind familia preşedintelui României, beneficiind de o totală ignorare din partea presei, luni a avut loc o conferinţă de presă a Marii Loje Naţionale Române 1880, susţinută de Gen(r) Bartolomeu Constantin Săvoiu.

Conform declaraţiilor Gen(r). Săvoiu, loja, care aparţine curentului tradiţional din cadrul masoneriei mondiale, atrage atenţia asupra deturnării mişcării masonice de către Marea Lojă Unită a Angliei (UGLE), care “îşi arogă pretenţia” de a se intitula Marea Lojă Mamă a Lumii, poziţionându-se astfel deasupra celorlalte obedienţe, încălcând principiul masonic, de bază, al egalităţii în drepturi.

Ca urmare a disensiunilor create de pretenţiile UGLE, numeroase obedienţe se unesc acum în cadrul unei Uniuni Mondiale Masonice Tradiţionale, înfiinţată în 2013 la Bucureşti prin efortul Marii Loji Naţionale Române 1880.

Conferinţa de presă de ieri, în afară de anunţarea congresului Uniunii Mondiale Masonice Tradiţionale pe 28 iunie, a publicat şi un “manifest” care aduce în discuţie derapaje serioase de la regulile tradiţionale ale masoneriei.

Manifestul MLNR 1880 vorbeşte despre fenomene negative din rândul societăţii – corupţie, materialism exacerbat şi nihilism, dezumanizare graduală a societăţii, crearea de forme autocratice de guvernământ, forme aberante de competitivitate, consumerism, o degenerare a societăţii etc – dar – lucruri negative care se reflectă în rândul masoneriei mondiale prin lipsa de coeziune, fărâmiţare, corupţie, încălcarea de principii masonice, etc.

În special au fost puse în discuţie probleme legate de lojile din România: corupţie, acordarea de medalii de către obedienţe, coeziunea bolnavă dintre unele loji masonice şi statul român prin prezenţa constantă a unor înalţi oficiali la evenimente masonice, ba chiar abuzuri - acordarea de către Guvernul Năstase a caracterului de “utilitate publică” pentru Marea Lojă Naţională din România, precum şi acordarea spre folosinţă aceleiaşi loje, pentru 49 de ani, a unei suprafeţe de pământ de 2500 metri pătraţi, lângă Expoziţie.

Incidentele din România - şi nu numai - dăunează, conform declaraţiilor Gen(r) Constantin Săvoiu, imaginii masoneriei din România, pe care publicul român o asociază tot mai des cu o formă de corupţie generalizată, folosind, în opinia vorbitorului, sintagma de “stat mafiot-masonic”.

Conform comunicatului de presă “majoritatea celor 10 milioane de masoni din lume nu recunosc o aşa zisă Lojă Mamă”. O reacţie în faţa dominaţiei tot mai puternice a acesteia pare să fie organizarea în cadrul Uniunii Mondiale Masonice Tradiţionale, “respectând tradiţiile şi specificul naţional”.

La conferinţă au mai fost adresate subiecte precum conceptul de guvern unic mondial, organizaţia Skull and Bones, etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne