Protestatari care nu recunosc victoria lui Maduro s-au ciocnit cu forţele de ordine în Caracas

Sute de susţinători ai partidului de opoziţie din Venezuela au protestat marţi la Caracas, 16 aprilie 2013. (RAUL ARBOLEDA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.04.2013

Sute de susţinători ai partidului de opoziţie din Venezuela au ieşit marţi în stradă, Henrique Capriles refuzând să accepte victoria oponentului său, Nicolas Maduro, relatează Euronews.

Protestatarii s-au ciocnit cu forţele de ordine într-o zonă înstărită a Caracasului. Deşi Capriles a chemat la proteste paşnice, demonstranţii au aruncat pietre şi poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene.

”Credem că am câştigat alegerile. Cealaltă tabără electorală crede de asemenea că a câştigat alegerile. Ei bine, fiecare dintre noi are dreptul să numere propriile voturi”, a spus Capriles suporterilor săi.

Nicolas Maduro va fi instituit în funcţia de preşedinte vineri. El a batjocorit protestele organizate de susţinătorii lui Capriles şi le-a pus pe seama candidatului învins.

”Tu, candidatul galben Henrique Capriles, eşti cel care a provocat toate astea pentru că nu ai respectat rezultatele pornind de la un moft de-al tău”, a spus el.

Nicolas Maduro a câştigat alegerile prezidenţiale din Venezuela de duminică cu 50.8% din voturi, în timp ce Capriles a obţinut 49.0%. Directorul autorităţii electorale a refuzat o renumărare a voturilor şi a spus că deciziile nu trebuie bazate pe ”ameninţări şi intimidări”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor