Protecţia Drepturilor Copilului va interveni în cazul Bodnariu vs statul norvegian

Pe fundalul protestului desfăşurat sâmbătă la ambasada Norvegiei, autorităţile române precizează că vor propune plasarea copiilor familiei Bodnariu la unchiul acestora din România.
Protest la Ambasada Norvegiei, 19. 12. 2015
Protest la Ambasada Norvegiei, 19. 12. 2015 (Cristi Şoimaru)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) va propune autorităţilor norvegiene să permită plasarea copiilor familiei Bodnariu, luaţi de lângă părinţi de protecţia copilului din Norvegia, la unchiul patern al acestora din România, relatează stiripesurse.ro

Copiii au şi cetăţenie română, dar România nu poate cere repatrierea lor pentru că nu sunt neînsoţiţi, ei trăind în Norvegia alături de părinţii lor şi s-ar putea cere încredinţarea lor unchiului patern, Daniel Bodnariu, mai precizează sursa citată.

"Singurul lucru pe care ne bazăm este că aici le este mai bine cu o rudă, decât cu familii străine, unde sunt separaţi. Nu ne-am mai întâlnit cu un asemenea caz până acum"m a declarat preşedintele ANPCDA Gabriela Coman, la Antena 3.

"Sunt în Bergen, la 3 - 4 ore de mers cu maşina. Fraţii nu s-au mai văzut între ei. Copiii şi-au arătat dorinţa de a fi împreună, li s-a refuzat acest lucru. Doamna directoare de la şcoala unde merg fetele mari a sunat la Protecţia Copilului şi şi-a exprimat îngrijorarea că sunt disciplinate acasă. Chiar ea a spus că nu crede că sunt abuzate fizic", a explicat la rândul său unchiul copiilor, Daniel Bodnariu.

Declaraţiile celor doi vin pe fundalul protestului ce a avut ieri în Capitală, în faţa Ambasadei Norvegiei, unde sute de persoane şi-au manifestat solidaritatea cu familia Bodnariu.

Reamintim că în noiembrie a.c. copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală - au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus la şcoală că primesc corecţii fizice de la părinţi.

Potrivit MAE, părinţii copiilor au angajat pe cont propriu un avocat specializat în soluţionarea unor astfel de cazuri, care îi reprezintă în cadrul procedurilor judiciare aflate pe rolul instanţelor locale competente, având ca obiect exercitarea autorităţii părinteşti asupra celor 5 copii." precizează MAE într-un comunicat remis Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne