Procurorul General al R. Moldova plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Alexandr Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova
Alexandr Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova (facebook.com/I.Dodon)

Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a eliberat mandat de arest la domiciliu, vineri, 8 octombrie, pentru Procurorul General suspendat din funcţie Alexandr Stoianoglo. Mandatul este pentru un termen de 30 de zile.

Decizia a fost luată de magistraţi în urma confruntărilor dintre procurorii care îl acuză pe fostul lor şef de corupere pasivă şi alte infracţiuni şi avocaţii care susţin că procesul ar fi motivat politic.

Ziarul de Gardă scrie că la ieşirea din instanţa de judecată, Procurorul General suspendat Alexandr Stoianoglo a declarat că „este o decizie ilegală” şi că procurorii nu au înaintat „probe concludente”.

Noua putere de la Chişinău îl consideră pe Alexandr Stoianoglo o piedică în lupta anticorupţie promisă cetăţenilor în perioada electorală. Acesta este bănuit de corupere pasivă, declaraţii mincinoase în faţa unui organ competent, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz în serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe