Procurorul General adjunct al R. Moldova, Ruslan Popov, arestat preventiv pentru 20 de zile

Ruslan Popov, adjunctul Procurorului General al R. Moldova
Ruslan Popov, adjunctul Procurorului General al R. Moldova (NewsMaker)

Procurorul general adjunct al R. Moldova, Ruslan Popov, suspectat de îmbogăţire ilicită, a fost plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) pentru 20 de zile în baza mandatului de arest eliberat de Curtea de Apel Chişinău la 19 octombrie.

Astfel, magistraţii au admis sesizarea procurorilor şi au modificat soluţia primei instanţe prin care Ruslan Popov a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia de marţi este irevocabilă.

Ruslan Popov a fost reţinut pe data de 9 septembrie, bănuit de îmbogăţire ilicită, iar pe 11 septembrie Judecătoria Chişinău l-a plasat în arest la domiciliu.

Ruslan Popov a declarat că decizia Curţii de Apel Chişinău este ilegală şi că se va adresa la CEDO.

De menţionat că după reţinerea şi suspendarea din funcţie a Procurorului General Alexandr Stoianoglo, adjuncţii săi Iurie Perevoznic şi Mircea Roşioru au depus cereri de demisie din funcţie.

Perevoznic a criticat modul în care au fost reţinuţi şeful suspendat al Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo şi procurorul general adjunct, Ruslan Popov. Roşioru a declarat că pleacă din motive personale.

La 5 octombrie, adjuncţii Procurorului General – Ruslan Popov, Mircea Roşioru şi Iurie Perevoznic - au fost suspendaţi de drept odată cu decizia procurorului anticorupţie de a iniţia urmărirea penală împotriva lui Alexandr Stoianoglo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe