Stoianoglo: „În spatele reţinerii mele se află beneficiarii miliardului furat”. Procurorul rămâne în arest la domiciliu

Alexandru Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova
Alexandru Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova (facebook.com/Igor Dodon)

Procurorul General suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că reţinerea sa este o „infracţiune” şi că în spatele ei s-ar afla „beneficiarii miliardului furat”, care ar avea „aceleaşi interese ca actuala guvernare” de a-l înlătura din funcţie, transmite Radio Europa Liberă.

Alexandr Stoianoglo a vorbit jurnaliştilor la Curtea de Apel, pe 15 octombrie, în timpul unei pauze a şedinţei de judecată, în care i-a fost examinată cererea de anulare a arestului la domiciliu.

„Unicul scop al arestării mele este înlăturarea mea din funcţia de procuror general. Scenariul a fost realizat cu succes”, a declarat Stoianoglo, potrivit sursei citate.

Suspendat din funcţie şi reţinut la 5 octombrie, el a fost plasat ulterior în arest la domiciliu pe baza acuzaţiilor de corupere pasivă şi alte infracţiuni, dar spune că este nevinovat.

Magistraţii Curţii de Apel Chişinău au decis vineri, 15 octombrie, să menţină decizia Judecătoriei Chişinău, astfel Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

În discuţia cu jurnaliştii, Stoianoglo a acuzat-o pe Maia Sandu că ar fi făcut presiuni asupra Procuraturii Generale prin intermediul Consiliului Suprem de Securitate, dar a spus că nu a avut „niciun conflict cu ea”.

Şefa statului a cerut procurorilor o anchetă transparentă şi lipsită de abuzuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe