Fostul şef al serviciilor SUA avertizează: Administraţia Biden cumpără drone din China - o problemă de securitate

John L. Ratcliffe
John L. Ratcliffe (Gabriella Demczuk-Pool/Getty Images)

Fostul director al serviciilor de informaţii naţionale John Ratcliffe a avertizat, duminică, faptul că administraţia Biden pune în pericol securitatea naţională prin cumpărarea de drone chinezeşti pentru forţele de ordine federale.

Într-o apariţie la Fox News, Ratcliffe a tras semnalul de alarmă, spunând că firmele chineze care furnizează tehnologia respectivă transmit probabil informaţii Partidului Comunist Chinez despre infrastructura critică a SUA.

„Asemenea multor lucruri făcute de administraţia Biden în ceea ce priveşte securitatea naţională în ultima vreme, această evoluţie are foarte puţin sens”, a avertizat Ratcliffe.

Citiți și Magnat american critică firmele hi-tech americane pentru colaborarea cu domeniul militar al Chinei

El a adăugat: „dăunează securităţii noastre naţionale. Apoi tehnologia chineză din domeniul dronelor nu este la fel de bună ca cea americană".

„Este greu să înţelegi de ce face acest lucru, în afară de faptul că este în concordanţă cu politica mai blândă faţă de China dusă de administraţia Biden, care încearcă să promoveze ideea falsă conform căreia China este un concurent şi nu un adversar”, a subliniat Ratcliffe.

Citiți și SUA interzice dronele de fabricaţie chineză în administraţie

Avertismentul lui Ratcliffe survine la o lună după ce şeful Marelui Stat Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, s-ar fi angajat într-o misiune „secretă” de a submina capacitatea preşedintelui Trump de a ordona eventuale lovituri militare împotriva Chinei şi a promis unui general chinez că va anunţa Partidul Comunist Chinez în cazul în care SUA ar planifica acţiuni militare.

Citiți și Politico: Europa tot mai dependentă de dronele produse de firma chineză DJI