Procuratura: Ilan Şor a părăsit ţara prin aeroportul Chişinău traversând ilegal frontiera de stat

Ilan Şor este condus în izolatorul CNA
Ilan Şor este condus în izolatorul CNA (jurnal.md)

Procuratura municipiului Chişinău, după efectuarea mai multor acţiuni de urmărire penală, susţine că Ilan Şor - acuzat în dosarul de escrocherie şi spălare de bani, în perioada 14–17 iunie 2019 - a părăsit teritoriul Republicii Moldova prin Aeroportul Internaţional Chişinău.

Acesta a traversat, în mod ilegal, frontiera de stat, eludând controlul vamal şi cel de frontieră, în lipsa acordului Curţii de Apel Cahul, care examinează cauza penală a lui Ilan Şor aplicându-i măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi ţară.

Astfel, deputatul Şor este învinuit într-un nou dosar penal privind trecerea ilegală a frontierei de stat, riscând o pedeapsă sub formă de amendă în valoare de până la 37500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În vara anului 2017, Ilan Şor a fost condamnat în primă instanţă la 7 ani şi 6 luni de închisoare drept figurant principal în dosarul fraudei bancare. Cu toate acestea el a fost lăsat în libertate, iar Curtea de Apel Cahul în repetate rânduri a amânat examinarea dosarului lăsându-l să-şi facă liniştit campanie electorală şi să ajungă deputat în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe