Procuratura Anticorupţie a refuzat să iniţieze dosar penal privind finanţarea PSRM din Rusia

Procuratura Anticorupţie din Moldova
Procuratura Anticorupţie din Moldova (Epoch Times România)

Procurorii anticorupţie nu au identificat nicio acţiune care ar constitui element de finanţare ilegală a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).

După verificările efectuate în urma apariţiei în public a unei înregistrări video cu discuţia dintre preşedintele Igor Dodon, fostul lider al PD Vladimir Plahotniuc şi fostul vicepreşedinte PD Serghei Iaralov, Procuratura Anticorupţie (PA) a emis o ordonanţă de refuz pe marginea iniţierii unui dosar penal, deoarece „nu s-au confirmat careva acţiuni de finanţare ilegală a PSRM”, scrie Ziarul de Gardă.

Luând în considerare interesul public, Ziarul de Gardă a solicitat instituţiei anticorupţie ordonanţa de refuz în începerea urmăririi penale, însă PA a invocat că acest lucru ar putea afecta „interesele altor persoane”.

Amintim că la 8 iunie 2019, una dintre televiziunile deţinute de Plahotniuc a publicat mai multe secvenţe ale negocierilor preşedintele Dodon şi fostul lider PD privind formarea unei alianţe de guvernare. În timpul discuţiilor, Dodon ar fi afirmat, potrivit democraţilor, că PSRM a fost finanţat, până în aprilie 2019, de către Federaţia Rusă cu sume de aproape un milion USD pe lună.