Secretarul adjunct al Apărării SUA: Vom continua şi aprofunda parteneriatul militar cu R. Moldova

David L. Norquist şi Maia Sandu au convenit că SUA şi R. Moldova vor continua colaborarea în combaterea corupţiei, dezinformării, propagandei, a luptei împotriva spălării banilor şi recuperarea bunurilor sustrase.
David L. Norquist şi Maia Sandu
David L. Norquist şi Maia Sandu (gov.md)

În cadrul vizitei oficiale în Statele Unite ale Americii, premierul Maia Sandu a avut o întrevedere la Pentagon cu David L. Norquist, secretarul adjunct al Apărării SUA. Oficialii au vorbit despre situaţia regională în domeniul securităţii şi apărării, despre priorităţile Guvernului Moldovei, despre situaţia din sectorul de apărare şi despre cooperarea moldo-americană pe dimensiunea militară.

David L. Norquist a declarat că SUA a avut o cooperare excelentă cu armata naţională a Moldovei şi că este gata să susţină cooperarea în domeniul militar prin asistenţă financiară, subliniind că exerciţiile militare recente din Carolina de Nord au fost foarte productive.

Prim-ministrul Maia Sandu a vorbit despre priorităţile actuale ale Guvernului în combaterea corupţiei şi asigurarea transparenţei decizionale şi a reiterat intenţia de a sprijini cooperarea între instituţiile de apărare şi de securitate ale celor două ţări.

Oficialii au convenit că vor continua şi aprofunda parteneriatul militar al ţărilor, dar şi colaborarea în eforturile de combatere a corupţiei, a dezinformării şi propagandei, a luptei împotriva spălării banilor şi recuperarea bunurilor sustrase.

De asemenea, au mai fost purtate discuţii despre securitatea cibernetică, programe şi exerciţii militare, precum şi participarea SUA în monitorizarea procesului de distrugere a muniţiilor de la depozitul Cobasna.