De ce a plecat brusc, procurorul Lucian Papici de la DNA?

Procurorul Lucian Papici
Procurorul Lucian Papici (b365.ro)

Decizia surprinzătoare a procurorului şef al Secţiei I din cadrul DNA, Lucian Papici, de a pleca, pe 31 august, din echipa Laurei Codruţa Kovesi şi a se întoarce la parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a ridicat mai multe semne de întrebare, asta mai ales în contextul în care mandatul său la agenţia anticorupţie se încheia abia în noiembrie 2016.

Ce anume a determinat această decizie? De ce ar vrea să plece de la DNA unul dintre cei mai de temut procurori din România? Lucian Papici a girat toate marile dosare din România, în care au fost judecaţi oameni precum Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Gigi Becali, Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Decebal Traian Remeş, cazurile de magistraţi corupţi, poliţişti, vameşi etc.

Jurnaliştii de la mariustuca.ro pretind că au găsit răspunsul la această întrebare - Ministerul Public a înregistrat, miercuri, o solicitare la Secţia Penală care vizează conformarea pentru redeschiderea urmăririi penale pe numele mai multor intimaţi, printre care şi procurorul Lucian Papici.

Oficial, în acest moment, de redeschidere a unei anchete penale, procurorii nu pot da detalii despre infracţiunile sau persoanele vizate. Surse judiciare au declarat pentru publicaţia citată că procurorul Lucian Papici este vizat în trei dosare penale aflate la Ministerul Public de la Parchetul ÎCCJ, DIICOT Hunedoara şi DIICOT Timiş.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne