Procesul de crimă al lui Gu Kailai, în curs de desfăşurare în China

Poliţia, pe poziţie, la intrarea Curţii Intermediare a Poporului din Hefei, provincia Anhui, 9 august, unde va avea loc procesul soţiei lui Bo Xilai, acuzată de uciderea omului de afaceri britanic Neil Heywood. (Peter Parks / AFP / Getty Images)
Alex Wu
09.08.2012

Soţia lui Bo Xilai, şeful de partid căzut în dizgraţie, este judecată în China începând cu data de 9 august, pentru uciderea omului de afaceri britanic Neil Heywood.

Gu Kailai a întrat în clădirea straşnic păzită a Curţii Intermediare a Poporului din oraşul Hefei pe la ora 18:00 într-un convoi de maşini negre care au intrat în parcarea subterană. Reporterii au văzut, de asemenea, doi oameni care au intrat în clădire, despre care se crede că fac parte din personalul Ambasadei Britanice de la Beijing.

Procesul lui Gu este considerat ca fiind cel mai senzaţional din China de când soţia lui Mao Zedong, Jiang Qing, a fost judecată pentru implicarea în Banda celor Patru, acum 30 de ani.

Reporteri din întreaga lume au ocupat zona din jurul clădirii Curţii. Curtea a interzis accesul reporterilor în sala de judecată, pretinzând că galeria este deja plină.

S-a raportat că toate cazurile curţii au fost suspendate joi, iar angajaţii neimplicaţi în acest proces vor avea ziua liberă.

Un grup de susţinători ai lui Bo Xilai s-au strâns la intrarea Curţii, conform unui reportaj Radio France International. Au comunicat mass-mediei că cererea lor de a participa la proces a fost respinsă.

În conformitate cu un reportaj aparţinând lui Zao Bao din Singapore, Curtea va publica o înştiinţare despre proces la ora locală 13:30.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor