Probleme la Podul Ciurel: Dat în folosinţă cu surle şi trâmbiţe, dar autobuzele sunt obligate să urce pe trotuar

(Facebook/sorin.ionita.16)

Primăria Capitalei s-a văzut nevoită să demonteze stâlpişorii care delimitează sensurile de circulaţie la urcarea pe podul Ciurel, după ce, pe internet, au apărut imagini foto şi video care arată că autobuzele STB trebuie să urce pe trotuar pentru că nu au loc pe drum, relatează Ziare.com.

Circulaţia rutieră pe podul Ciurel a fost inaugurată sâmbătă, 19 septembrie. Podul cu trei pasaje supraterane şi nouă bretele rutiere ar trebui să simplifice legătura între şoseaua Virtuţii şi Splaiul Independenţei.

Utilizatorul de Facebook, care a postat o poză în care se vede “soluţia” găsită de Primăria Capitalei în acest caz, a afirmat următoarele:

“După ce filmuleţul a devenit viral, azi au scos de urgenţă popicele de pe mijloc, ca dovadă că nu avea loc. Se va merge la mica înţelegere, dai flash şi intri pe contrasens. Ceea ce e ok, în următorii 10 ani nu are cine să coboare pe sensul celălalt, fiindcă podul nu duce nicăieri”.

În filmarea publicată pe reţeaua de socializare, se poate vedea clar cum şoferul unui autobuz 601, care circulă pe traseul Semănătoarea-Piaţa Rosetti, este forţat să urce pe trotuar pentru a face virajul la dreapta, lucru care indică faptul că breteaua podului este prea îngustă pentru mijloacele de transport în comun.

Materialul video a fost însoţit de următorul mesaj:

“Noul pod de la Ciurel, dat în folosinţă sâmbătă, 19 septembrie, cu surle şi trâmbiţe obligă transportul în comun să urce pe trotuar pentru a putea lua curba la urcare. Bretelele sunt înguste ca naiba şi sunt curios cum o să ajute acest lucru când un tir sau un camion cu dublă remorcă va dori să folosească acelaşi traseu”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.