"Prinţul" Paul a dispărut. Poliţia l-a căutat şi sub pat, şi în dulapuri, să-l ducă la puşcărie

Prinţul Paul
Prinţul Paul (printulpaulderomania.ro)
Andrei Pricopie
18.12.2020

Poliţiştii nu l-au găsit acasă pe "Prinţul" Paul al României, proaspăt condamnat la 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale "Ferma Băneasa", în care prejudiciul se ridică la 140 de milioane de euro. Astfel, Paul Philippe al României a fost pus sub urmărire internaţională, pe surse ieşind informaţia că acesta s-ar afla în Portugalia.

Când poliţiştii au ajuns, joi seara, acasă la el pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, au găsit-o doar pe soţia sa, Lia.

Potrivit Digi24, poliţiştii au verificat fiecare etaj al vilei şi l-au căutat pe condamnat până şi sub pat şi în dulapuri.

"Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obţinere a mandatului european de arestare şi implicit a urmăririi internaţionale", a transmis, joi seară, Poliţia Bucureşti.

Vineri, "Prinţul" Paul a ajuns pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română.

Reamintim că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat, joi, verdictul final în dosarul "Ferma Băneasa": afaceristul Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prinţul Paul – trei ani şi patru luni.

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar avocatul Robert Roşu, la 5 ani de închisoare. Lucian Mateescu a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare.

Sentinţele sunt definitive şi executorii, nu mai pot fi atacate. Detalii despre dosar aici.

În urma pronunţării sentinţei, Truică a fost ridicat de poliţişti, joi seară, de la locuinţa sa din Snagov, pentru a fi încarcerat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor