Principalul subiect de discuţie cu premierul a fost legea retrocedărilor, declară Pambuccian

Epoch Times România
23.04.2012

Varujan Pambuccian, liderul Grupului minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor, a declarat că la întâlnirea pe care reprezentanţii grupului au avut-o luni cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu principalul subiect de discuţie a fost legea privind retrocedările.

"Legea retrocedărilor a fost subiectul principal de discuţie şi se pare că avem o şansă să mergem pe soluţia noastră. Nu pot să dau mai multe amănunte, pentru că România urmează să aibă nişte negocieri externe pe această temă şi nu vreau să le pun în pericol", a declarat pentru AGERPRES Varujan Pambuccian.

El a mai spus că premierul i-a rugat pe deputaţii minorităţilor să nu voteze moţiunea moţiunea de cenzură.

"Încă nu am decis cum vom vota la moţiune, trebuie să avem o şedinţă de grup, unde vom discuta despre acest lucru", a afirmat Pambuccian.

Liderul Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a pledat săptămâna trecută pentru modificarea proiectului de lege al Guvernului privind stabilirea şi plata despăgubirilor pentru imobilele luate abuziv în perioada regimului comunist.

Pambuccian a precizat că Grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor îşi doreşte ca "bunurile care există să se retrocedeze în natură, iar cele care nu mai există şi nu pot fi retrocedate să fie despăgubite la valoarea de piaţă prin titluri de stat tranzacţionabile cu o scadenţă îndelungată".

"Aici nu vorbim de garanţii pentru trecut, ci de garanţii atemporale legate de proprietate. Eu cred că aceste lucruri se pot negocia cu Uniunea Europeană, pentru că trebuie să înţeleagă şi ei că Estul european a avut un cu totul alt parcurs, nu din vina lui, şi că zona de despăgubiri nu poate fi considerată deficit structural", a declarat Varujan Pambuccian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor