Lucia Varga (PNL): USL va solicita verificarea activităţii Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor

Epoch Times România
19.04.2012

Deputata PNL Lucia Varga a declarat joi, la Oradea, că USL va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă, la Senat, pentru a verifica activitatea Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi pentru a vedea care sunt neregulile sesizate de Guvern, dar nefăcute publice.

Lucia Varga s-a referit la restituirea proprietăţilor, subiect în care a mai făcut o declaraţie politică, afirmând că intenţia guvernului de a limita la 15% cuantumul despăgubirilor care vor fi plătite foştilor proprietari pentru proprietăţile naţionalizate reprezintă un "atentat" la dreptul de proprietate şi "o formulă inacceptabilă şi inechitabilă".

"PNL a fost încă din 1990 apărătorul dreptului la proprietate şi nu poate fi de acord cu faptul că, invocând lipsa banilor, o lege nu este respectată în România", a spus, în conferinţă de presă, Lucia Varga.

Liberala a amintit faptul că, dat fiind numărul mare de procese intentate Statului român, CEDO a acordat un termen de 18 luni pentru găsirea unor soluţii unitare privind retrocedările în România.

Deputata consideră ca "penibilă" soluţia găsită de Guvernul Ungureanu, aceea de a limita despăgubirile pe casele naţionalizate la 15% din valoarea imobilului, eşalonat pe o perioadă de 10-12 ani.

"Acest proiect de lege încalcă grav garantarea dreptului la proprietate prevăzut în Constituţie, dovedeşte că Guvernul Ungureanu este mai degrabă un guvern de stânga, decât un guvern de dreapta şi prin care nu se doreşte rezolvarea problemei retrocedării", a subliniat deputata.

În aceste condiţii, foştii proprietari se vor vedea nevoiţi, din nou, să apeleze la instanţele europene pentru a-şi găsi dreptatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor