Primar PSD, supărat că i-au fost alocaţi prea puţini bani: Premierul să nu mai vină în Vama Veche

Premierul Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu (Facebook - Guvernul României)
D.B.
27.05.2021

Daniel Gheorghe Georgescu, primarul PSD al comunei constănţene Limanu care include şi satul Vama Veche, i-a „recomandat” premierului Cîţu să renunţe la ideea de a-şi petrece chiar şi o noapte în Vama Veche şi să meargă în localităţi în care alocările financiare ar fi fost mult mai consistente decât cele pe care le-a primit comuna pe care o administrează.

Social-democratul acuză „răzbunare politică” şi „decont electoral” şi se plânge că a primit o „sumă derizorie” pentru a gestiona comuna Limanu, respectiv 25.000 de lei, ceea ce ar echivala, după spusele lui Georgescu, cu „două salarii de preşedinte de consiliu judeţean”.

Primarul susţine că toate primăriile PNL „au primit sume considerabile, indiferent de dimensiunea localităţilor sau programele aflate în derulare”, în vreme ce administraţiile locale PSD „au fost pedepsite, sumele primite fiind derizorii”.

Redăm în continuare integral comunicatul primarului comunei Limanu:

Răzbunare politică. Decont electoral. Două salarii de preşedinte de consiliu judeţean pentru Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni

25.000 lei! Este suma derizorie alocată comunei Limanu de către Consiliul Judeţean Constanţa! Practic, pentru dezvoltarea unei comunităţi cu patru sate (Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni), peste 7.000 de locuitori şi implicit cu cheltuieli publice semnificative, conducerea acestui judeţ a considerat că două salarii de preşedinte de Consiliu Judeţean sunt arhisuficiente!

Este aceasta o Românie normală? Este asta o dovadă de guvernare corectă sau management profesionist? Nu! Nicidecum!

Suntem conştienţi că este doar o răfuială politică, o metodă din vremuri de tristă amintire, folosită doar de oameni cu caractere îndoielnice atunci când vor să demonstreze o poziţie de forţă! Alocarea bugetară demonstrează clar că toate primăriile PNL au primit sume considerabile, indiferent de dimensiunea localităţilor sau programele aflate în derulare. În schimb, administraţiile PSD au fost pedepsite, sumele primite fiind derizorii. Cum spuneam, o comună întreagă a primit pentru dezvoltare echivalentul a două salarii încasate de şeful judeţului!

Nu o să înţeleg niciodată de ce, pentru anumite personaje, orgoliul politic este mai puternic decât interesul unei comunităţi. Dar, cu asemenea dovezi de management "performant", PNL demonstrează clar cine a rămas repetent la fair-play.

Oamenii înţeleg mult mai bine realitatea de zi cu zi decât se crede din birourile Consiliului Judeţean Constanţa. Şi vor taxa această lipsă de respect la adresa lor. Veţi ajunge să decontaţi rezultatele acestor răfuieli, cu vârf şi-ndesat!

Un trai decent nu trebuie condiţionat de sigle de partid! Contează priorităţile unei comunităţi, nevoile oamenilor şi un management public corect şi eficient! Dar, discutăm despre principii pe care managerii PNL fie le-au uitat din momentul în care au preluat conducerea judeţului, fie nu le-au cunoscut niciodată.

Avem viziuni diferite şi acest lucru este evident!

Prin urmare, cu tot respectul, îi recomand domnului premier, Florin Câţu, să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche şi să se reorienteze în această vară spre Ciocârlia sau Aliman. Sunt localităţi care îşi permit pâine şi sare din banii publici! În plus, domnul Premier va avea astfel şi ocazia să cerceteze, în amănunt, programele ambiţioase de dezvoltare ale acestor localităţi, premiate de managerii PNL Constanţa cu alocări financiare record!

Daniel Gheorghe Georgescu - primar comuna Limanu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor