Prigoană are un proiect privind reconstrucţia clădirilor de patrimoniu

Deputatul Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, a anunţat miercuri că lucrează în această perioadă, împreună cu mai mulţi arhitecţi, la elaborarea unui proiect pentru reconstrucţia monumentelor care au fost bombardate sau demolate.
Epoch Times România
18.04.2012

Deputatul Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, a anunţat miercuri că lucrează în această perioadă, împreună cu mai mulţi arhitecţi, la elaborarea unui proiect pentru reconstrucţia monumentelor care au fost bombardate sau demolate.

"Vom face un catalog al tuturor edificiilor distruse de bombardament, buldozerele comunismului sau dezvoltatorii imobiliari. Cetăţenii care vor să îşi construiască case într-un anumit stil vor avea scutiri de impozite şi taxe pe terenuri şi clădire, asta într-un proiect de hotărâre a CGMB pe care îl voi termina săptămâna viitoare. Sper ca în două luni să fie gata catalogul cu acele edificii, în momentul de faţă există din perioada războiului numai nişte fişe ale respectivelor clădiri. Speranţa mea e să construim bucăţică cu bucăţică fostul Bucureşti interbelic, tot ce s-a demolat în perioada comunistă. Inclusiv cu Patriarhia urmează să avem un proiect de reconstruire a bisericilor demolate în comunism - Biserica Sf. Vineri şi în următorii 10-20 de ani, Bucureştiul să aibă locuri unde lumea să vină în pelerinaj şi să vadă monumente istorice conservate, chiar dacă ele sunt reconstruite, făcute replică", a spus Prigoană.

Potrivit lui Prigoană, în Bucureşti sunt 2821 clădiri de patrimoniu înregistrate în 2010, majoritatea fiind în stare precară, dar pot fi revigorate, a spus Prigoană, în contextul Zilei Internaţionale a Monumentelor, Siturilor şi Patrimoniului industrial.

Silviu Prigoană a anunţat că personal a salvat o clădire de patrimoniu situată pe strada Labirint 84, care a fost scoasă de pe lista monumentelor cu scopul de a fi demolată pentru a se construi un bloc şi a restaurat pe cheltuiala sa acest imobil.

"La insistenţele unui prieten arhitect am achiziţionat casa şi am salvat-o. Am restaurat integral această clădire de patrimoniu pe care o vedeţi, patru ani a durat neavând fonduri suficiente am tot mişcat bugetul după un an pe altul, am reuşit să o finalizez, dar nu în totalitate. Mai am de refăcut vitraliile şi va fi reintrodus din nou pe lista monumentelor. În Bucureşti au fost demolate circa 4.000 de case începând cu bombardamentele, buldozerele comunistului, dezvoltatorii imobiliari. A fi un adevărat patriot înseamnă a conserva patrimoniul", a mai spus Prigoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor