"Preţul" primăriei. Boc s-a împrumutat pentru a-şi finanţa campania electorală

Fostul premier Emil Boc a contractat un împrumut de 50.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor campaniei electorale 2016.
Primarul Clujului Emil Boc
Primarul Clujului Emil Boc (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Emil Boc a contractat anul acesta un împrumut bancar în valoare de 50.000 de lei pentru a-şi finanţa campania electorală care i-a adus cel de al patrulea mandat la primăria oraşului Cluj, relatează hotnews.

Împrumutul a fost declarat de Boc în declaraţia sa de avere, postată pe site-ul primăriei. La capitolul "Datorii", în declaraţie figurează un împrumut luat pentru "acoperirea cheltuielilor campaniei electorale 2016", care are ca dată scadentă anul 2021.

Conform legislaţiei în vigoare privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, Boc, în calitatea sa de candidat la primăria unui municipiu reşedinţă de judeţ, a avut dreptul să cheltuiască în campania electorală de luna trecută o sumă maximă echivalentă cu 50 de salarii minime brute pe ţară.

În declaraţia de avere a primarului mai apare, pe lângă apartamentul pe care fostul premier îl deţine din 1995 împreună cu soţia sa Oana, şi un apartament de 62 de metri pătraţi, cumpărat anul trecut pentru fiica sa mai mare, Cezara.

Primarul mai deţine un autoturism marca Peugeot, câteva terenuri în comuna sa natală, Răchitele, localitate situată în zona montană a judeţului, şi o cabană de lemn. Edilul dispune în bancă de 42.660 de lei într-un cont mai vechi plus 30.000 de lei într-un cont deschis în acest an.

Ca şi venituri declarate, Emil Boc a încasat în 2015, din salariul de primar al municipiului Cluj-Napoca, 55.051 de lei, la care s-a adăugat un salariu de 26.959 de lei de la Universitatea "Babeş-Bolyai".

Declaraţia de avere a primarului municipiului Cluj-Napoca a fost completată pe data de 10 iunie 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne