Preţul petrolului urcă după ce Pentagonul a prezis un posibil atac al Iranului asupra Arabiei Saudite în "48 de ore"

(Getty Images)

În urma raportului publicat marţi de Wall Street Journal, care dezvăluia că Arabia Saudită şi aliatul său, Statele Unite, sunt în alertă maximă din cauza unui potenţial atac iminent din partea Iranului, Pentagonul şi-a restrâns evaluarea, afirmând că există o ameninţare credibilă de atac "în curând sau în 48 de ore", relatează Zerohedge.

Sursa citată afirmă că preţul petrolului a urcat cu peste 2 dolari în urma acestei noi informaţii de "48 de ore", pe care Pentagonul ar fi primit-o de la saudiţi, afectând şi mai mult acţiunile din domeniul tehnologiei. O dezminţire ulterioară şi destul de aşteptată din partea Iranului.

"Suntem îngrijoraţi din cauza ameninţărilor şi rămânem în contact permanent prin canale militare şi de informaţii cu saudiţii. Nu vom ezita să acţionăm în apărarea intereselor noastre şi a partenerilor noştri din regiune", a declarat Consiliul Naţional de Securitate, într-un comunicat.

(Captură ecran)

"Suntem în contact regulat cu partenerii noştri saudiţi în ceea ce priveşte informaţiile ce ar putea fi furnizate pe acest front. Dar ceea ce am mai spus şi voi repeta, este că ne vom rezerva dreptul de a ne proteja şi apăra, indiferent unde se află forţele noastre, fie în Irak sau în altă parte", a afirmat pentru AP secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, în declaraţii recente.

"Unul dintre oficialii care au confirmat schimbul de informaţii l-a descris ca fiind o ameninţare credibilă a unui atac 'în curând sau în 48 de ore'. Nicio ambasadă sau consulat american din regiune nu a emis alerte sau îndrumări pentru americanii din Arabia Saudită sau din alte părţi din Orientul Mijlociu pe baza informaţiilor. Oficialii nu au fost autorizaţi să comenteze public şi au vorbit sub rezerva anonimatului", a transmis Associated Press.

Iranul ar fi atacat nordul Irakului cu zeci de rachete balistice şi drone armate în ultimele săptămâni, dintre care una a fost doborâtă de un avion de război american în timp ce se îndrepta spre oraşul Erbil, unde se află trupele americane. Teheranul a acuzat în mod public grupurile separatiste kurde iraniene cu sediul în această ţară că au încurajat tulburările de acasă.

De asemenea, autorităţile iraniene au acuzat public Arabia Saudită, alături de SUA şi Israel, de instigarea demonstraţiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie