Preşedintele Iohannis a refuzat să-i graţieze pe Ridzi şi Mencinicopschi

Klaus Iohannis, 14 mai 2015
Klaus Iohannis, 14 mai 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat graţierea fostului ministru Monica Iacob Ridzi şi a fostului director al Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, relatează B1 TV.

”E o veste proastă pe care am primit-o şi eu acum cinci minute. În februarie se face un an de zile, ea primind cinci ani. E o problemă mai complexă legată de starea de sănătate pentru că cea mai gravă boală e cu o cauză necunoscută. Investigaţiile sunt făcute din timp în timp pentru a se ţine sub control această chestiune.

S-au făcut nişte recomandări (la ultimul consult - n.r.) legate de modul de alimentaţie, de faptul că ar trebui să fie ferită de condiţii extreme pentru că boala cea mai gravă e legată de sistemul imunitar”, a declarat soţul Monicăi Iacob Ridzi, pentru B1 TV, la aflarea veştii.

Amintim că, pe 15 februarie 2015, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009. Înainte şi după pronunţarea sentinţei, în presă s-a vehiculat intens informaţia că Ridzi este foarte bolnavă. Apropiaţi ai acesteia au declarat că fostul ministru suferă de 13 afecţiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică şi trombofilie.

În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Mencinicopschi acesta a fost condamnat la 8 ani închisoare în dosarul privatizării frauduloase ICA, cu doi ani mai puţin decât "colegul" său de dosar, Dan Voiculescu.