Procesul în care Ridzi solicită întreruperea pedepsei cu închisoarea a fost amânat cu o lună

Monica Iacob Ridzi.
Monica Iacob Ridzi. (ridzi.ro)
Loredana Diacu
09.04.2015

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi mai are de aşteptat o lună până să afle dacă va fi eliberată sau nu. Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au amânat joi, pentru data de 8 mai, procesul în care Ridzi solicită întreruperea executării pedepsei de 5 ani de închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, la termenul de astăzi, magistraţii Tribunalului Ilfov au stabilit un termen de o lună pentru ca Institutul Naţional de Medicină Legală să întocmească o expertiză, prin care să stabilească dacă Ridzi suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei.

Reamintim că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este că fostul ministru trebuie să efectueze o serie de investigaţii medicale care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar.

În prezent, Monica Iacob Ridzi se află la Spitalul Penitenciar Jilava după ce a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe 15 februarie a.c., la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Cu câteva zile înainte de pronunţare sentinţei, Ridzi anunţa pe blogul personal că este foarte bolnavă şi îşi compara soarta cu cea a bunicei ei, deportată de comunişti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor