Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druţă, pus sub învinuire pentru infracţiunea de îmbogăţire ilicită

Ion Druţă, preşedintele CSJ din R. Moldova
Ion Druţă, preşedintele CSJ din R. Moldova (facebook.com)

Procuratura Anticorupţie a anunţat, vineri, 4 octombrie 2019, că l-a pus sub învinuire pe preşedintele Curţii Supreme de Justiţiei (CSJ), Ion Druţă. Mai mult decât atât, Druţă a fost audiat în calitate de învinuit, pentru comiterea infracţiunii de îmbogăţire ilicită.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, procurorii anticorupţie au depus demers la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, de aplicare a măsurii preventive privative de libertate – arestul preventiv. Demersul procurorilor a fost examinat vineri, ora 14.00, de către judecătorul Elena Carpenco.

Menţionăm că preşedintele CSJ a fost reţinut miercuri, 2 octombrie curent, în urma audierii acestuia, în temeiul depistării în cadrul percheziţiilor biroului şi domiciliului acestuia a obiectelor de natură să confirme bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogăţire ilicită.

În context, procurorii au ţinut să precizeze că, deşi judecătorul Ion Druţă şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, aceasta încă nu i-a fost acceptată de către Consiliul Superior al Magistraturii.